Registracija
Upoznavanje.net vam pomaže da se povežete sa drugim ljudima iz vašeg života.

Neke tako obične stvari u seksu mogu da vas zbune i izazovu neželjenu rekaciju, ponekad i problem u vezi. Nakon seksa se okreće da spava? Nemoguće! Sigurno me više ne voli!, pomislićete. Ali za sve postoji savršeno objašnjenje…Post-orgazmička pospanost

Nakon orgazma 95 posto muškaraca i žena pati od nesanice. Objašnjanje koje pruža medicina je sledeće: u toku seksa znatno se podiže nivo adrenalina, povećava se arterijski pritisak i ubrzava rad srca, da bi se orgazmom takvo stanje naglo smirilo. Zbog toga je sasvim normalno da i vi i vaš partner osećate veću pospanost nakon seksa, jer se organizam vraća u normalno stanje.

Vrelina telefonskog seksa

Zato što je zabavno, i neverovatno prija – 82 posto ispitanika su sa oduševljenjem govorili o seksu preko telefona. Uz prigušeno svetlo, omiljeno piće i atmosferu koja im savršeno odgovara, mnogi muškarci i žene lakše se opuštaju nego u direktnom fizičkom kontaktu. Osim toga, otvorenije govore o svojim najmračnijim fantazijama, za šta bi im ipak bila potrebna bliskost partnera ako se radi o kontaktu oči u oči.

Faktor Devet i po nedelja

Filmovi imaju veliki uticaj na sliku o pravom seksu ili pravom muškarcu, te ih mnoge žene zamišljaju kao u filmu Devet i po nedelja. Ne želimo da vam srušimo sve fantazije, ali pre nego što namažete (ili dozvolite partneru da vam namaže) med po grudima, zapamtite da se ne skida ni posle četvrtog tuširanja. A o ostalim namirnicama dobro razmislite, jer mnoge ostavljaju neprijatan miris na koži koji ni gel za tuširanje ne može da ukloni.

Femmme fatale po rođenju

Da li ste sigurne da želite ovaj imidž – crni eye-liner, crveni karmin, dekolte koji ubija i stileto štikle? Mnoge od žena nisu rođene sa crtom fatalne zavodnice, tačnije, 70 posto njih se žalilo da su nakon ovakvog pokušaja završile sa karminom na zubima, otečenim nogama i krivom štiklom. Takva slika će u muškarcu izazvati pre smeh nego požudu, zato poslušajte savet Budite prirodne!, što ne znači da treba da izbacite šminku, čipku i saten – samo izaberite stil koji najviše odgovara vašem seksipilu.

Moja ruka – moja muka

Istraživanja pokazuju da 59 posto muškaraca i 71 posto žena mastrubira – jednostavno zato što to žele! Manjina – 5 posto muškaraca i 10 posto žena ovom rešenju se okreću iz potrebe, odnosno, zbog usamljenosti. Nije sramota mastrubirati. Sramota je ne dozvoliti sebi da doživiš orgazam, kažu psiholozi. Problem nastaje kada, zbog suviše česte mastrubacije, ne možete da postignete orgazam tokom seksa već vam je potrebna stimulacija rukom. Mnoge devojke mastrubirale su i kao deca, a da toga nisu bile svesne. Jastuk među nogama dok spavaju, sedište od bicikla i ugao kreveta mogli su da izazovu uzbuđenje, pa čak i orgazam. Mastrubacija je korisna u seksu - 50 posto muškaraca je izjavilo da ih uzbuđuje kada devojka mastrubira pred njima.