Registracija
Upoznavanje.net vam pomaže da se povežete sa drugim ljudima iz vašeg života.

Ženska tela su programirana za više od jedne orgazmičke eksplozije. Nadamo se da ste to znale (i doživele, naravno). Otkrivamo vam kako da dostignete to višestruko zadovoljstvo.
Prosečna žena po prirodi stvari može da svrši više puta, tvrde seksolozi. To znači da vam je kada jednom uspete da stignete do vrha, sledeći apsolutno dostižan. Ženama nije potrebna pauza, što znači da smo duže u stanju da ostanemo uzbuđene i bez mnogo truda doživimo i drugi i treći orgazam. Naravno, ponekad vam već taj jedan zemljotres pruži stoprocentno zadovoljstvo i nekima će to onda biti dovoljno za to veče. To je u redu. Na kraju krajeva, upravo mogućnost izbora je ključ za fantastičan seksualni život. Međutim, u onim trenucima kad vam dobrog nikad dosta, prosto imajte u rukavu (i krevetu) ove savete za višestruko zadovoljstvo i otkrijte kako da udvostručite užitak.
SAVET ZA SUPER-ORGAZAM 1

Ne sužavajte svoja očekivanja

Prvi korak za multipliciranje užitka: uskladiti duh i telo. Ako krenete u akciju ne očekujući više od jednog klimaksa, vi tako u stvari ograničavate reakcije svog tela. Drugim rečima, ako očekujete da tokom seksualnog odnosa možete samo jednom da svršite... tako će i biti. Razlog zašto su očekivanja tako važna? Nakon prvog orgazma, umesto da se mentalno i seksualno isključite - što radite ako mislite da je to veliko finale i da ste ga dostigle - treba da očekujete još i ostanete otvorene za dalja uzbuđenja. Suština je u tome da vi znate da je vaše telo sasvim sposobno, čak programirano, za intenzivnije, duže i višestruke orgazme. Kada mentalno usvojite ovaj ispravan stav, sledeći korak je da se pobrinete da imate dovoljno vremena. Jedna od najvećih zabluda koje žene imaju o višestrukom orgazmu je da je to stvar slučajnosti ili čiste sreće. Ali, kao i sve drugo, i ovo zahteva malo truda i planiranja, pa je nemoguće postići ga ako vodite ljubav u letu, onako na brzaka. Prosto nema svrhe da se mentalno pripremate za višestruku akciju ako nemate odgovarajuće uslove da se posvetite uživanju sa svojim dragim. I za kraj, uputite svog dragog u svoju erotsku misiju… delimično. On neće prosto primiti zdravo za gotovo izjavu da ste u fazonu za malo više akcije. Ali, umesto da ga stavite pod pritisak pominjanjem reči višestruki (obliće ga hladan znoj), uputite mu erotski izazov koji će mu podići seksualnu temperaturu. Recite mu da noćas želite lagano i senzualno da vodite ljubav. A da biste to i dobili, želite da znatno produžite predigru, a imate i nekoliko ideja za glavno jelo. Tako stvarate situaciju u kojoj on nije samo usmeren na to da zadovolji vaša očekivanja, već i sa nestrpljenjem očekuje vaša dalja uputstva.


SAVET ZA SUPER-ORGAZAM 2

Unapredite seks-vežbe

Neka vam ovo bude glavna motivacija za izvođenje međunožne gimnastike: snažni pubokokigeusni mišići su se pokazali kao ključni faktor za postizanje višestrukih orgazama, tvrde seksolozi. (Ne zaboravite, osim za uživanje, ovi Kegelovi mišići - smešteni oko vaginalnog kanala - omogućavaju vam da zaustavite mokrenje). Pošto orgazam u suštini predstavlja snažno grčenje pubokokigeusnih i donjih karličnih mišića, ako ih ojačate vi povećavate dotok krvi u ovu regiju, što vam omogućava intenzivniji osećaj zadovoljstva i ponovljene serije pulsacija. Do sada ste već naučile kako se izvode Kegelove vežbe: grčite mišiće sve dok ne osetite da se zatežu, pa ih opustite, pa opet stegnite... Ali postoji i jedna posebna tehnika koja vam omogućava da iz orgazma izvučete maksimum, a zahteva samo jedan minut. Ona podrazumeva stezanje cele karlice u čvor zadovoljstva, a izaziva snažniji talas slasti zato jer jače angažuje pubokokigeusne mišiće, i to preko stezanja poprečnih abdominalnih i mišića sa unutrašnje strane butina. Evo kako se ova vežba izvodi: za početak lezite na leđa, nogu savijenih u kolenima i stopala oslonjenih o pod. Između butina stavite, recimo, lopticu. Zatim pokrenite Kegelove mišiće koncentrišući se da ih stežete na unutra, na gore, pa na dole. Udahnite i osetite kako vam se napetost širi duž stomaka i kičme. Odignite malo glavu i ramena od poda i ostanite 10 sekundi u ovom položaju. Kada dovedete svoje pubokokigeusne mišiće u top formu možete da ih iskoristite za vrhunsko seksualno zadovoljstvo. Angažujte ih u pravom trenutku, kada osetite onu prvu orgazmičku kontrakciju, kako talas zadovoljstva ne bi tek tako splasnuo. Bez prestanka pumpajte ovim mišićima u malim razmacima, kako biste produžile užitak i stvorile uslove za novu seriju orgazmičkih kontrakcija. Tako će vam vaši ojačani mišići pomoći da zakoračite u svet blaženstva koji vas čeka iza prvog klimaksa.


SAVET ZA SUPEROGRAZAM 3

Izvucite maksimum iz predigre

Kada se oslobodite odeće (i mentalno pripremite) spremite se za prvi u seriji zemljotresa. U te svrhe, uputite svog dragog dole južno. Oralna stimulacija klitorisa je za mnoge žene najjednostavniji put do orgazma, kažu seksolozi. Ako vam vaš dragi pomogne da dostignete vrhunac i pre seksualnog odnosa, vaše telo će biti spremno da odgovori na dalju vaginalnu stimulaciju tokom seksa, umesto da se tek bori da po prvi put dostigne klimaks. A čak i ako ne svršite tokom oralne predigre, ne zbrzavajte stvar. Oralna obrada će vam svakako popločati put do višestrukog zadovoljstva. Ako uzbuđenje raste postepeno, duže ćete ostati uzbuđene, a za razliku od ruku, njegov jezik je fleksibilan, mek i snažan - tj. predstavlja savršeno oruđe za to. Zamolite ga da vas nekoliko minuta zadovoljava jezikom, a onda napravi pauzu od nekoliko sekundi, pa se opet vrati na posao. Ova oralna kreni-stani tehnika priprema telo da posle svakog talasa zadovoljstva očekuje novi. A telo pamti ovu lekciju, pa će posle prvog orgazma biti spremno za dalju stimulaciju i nove orgazmičke pobede.


SAVET ZA SUPEROGRAZAM 4

Napravite kratku pauzu

Verovatno ste posle prvog orgazma navikle da se odaljite malo od njega, zato jer ste tako senzibilne na dodir. I u pravu ste: Posle orgazma, dotok krvi je enormno povećan i obilje nervnih završetaka je nadraženo, objašnjavaju ginekolozi. Zato je potpuno normalno da neke žene u ovim trenucima neposredno nakon klimaksa žele da naprave pauzu. Ali, evo u čemu je razlika između sekssesije koja se ovde završava hepiendom i seksa kod koga je ovo tek prvi u nizu vrhunaca: ako omamljene zadovoljstvompadnete u blaženu komu, to je kraj priče. A ako nastavite da se mazite po delovima tela koji nisu hipersenzitivni, priča se nastavlja. Da biste se pripremile za nastavak dajte vaginalnoj zoni malo predaha; neka vam vaš dragi sisa prste, ljubi vas ili miluje po grudima. Zahvaljujući maženju drugih delova tela, vaše telo ostaje u stanju povišene budnosti, dok se međunožje taman toliko ohladi da bude opet spremno za stimulaciju. Zapamtite, ne treba sasvim da prekinete svaki intimni dodir. U tom slučaju ćete morati više da se potrudite da biste se opet uzbudile. Zato nastavite sa maženjem sve dok ne osetite da prestaje ona hipersenzitivnost na dodir i da se vaša zona užitka opet zagreva.


SAVET ZA SUPEROGRAZAM 5

Pritisnite eksplozivno dugme

Još jedna zajednička osobina žena koje doživljavaju višestruke orgazme: znaju da se jaz između jednog i višestrukog orgazma premošćuje stimulacijom G-tačke, tog sunđerastog dugmenceta zadovoljstva smeštenog iza pubične kosti. Evo zašto: Iako je izuzetno osetljiva na dodir, ova tačka slasti je dovoljno izdržljiva da podnese obilje stimulacije, kažu seksolozi. Kao što smo već rekli, dobro je da celu priču započnete stimulacijom klitorisa. Ali onda, kada ta zona postane hiperosetljiva na dodir, pređite na G-tačku, čijim dodirivanjem ćete izazvati novi orgazmički talas. Za stimulaciju G-tačke su najbolje poze obrnuti rodeo (žena odozgo, sedi okrenuta ka njegovim stopalima) i kučeći stil, zato što omogućavaju trenje upravo ove zone. Da biste maksimalno uživale povedite računa da ove poze izvodite uz obilje drugih dodira. Znači, dok ga strasno jašete, pored gore-dole prodiranja se ljuljajte i napred-nazad kako biste dobile i non-stop stimulaciju klitorisa, plus neka vam on za sve to vreme mazi grudi ili prelazi noktima niz leđa. Ili već nešto slično. Jer da bi vas stimulacija G-tačke potpuno bacila u trans najbolje je da je prati što više drugih dodira. Jedno istraživanje je otkrilo da žene imaju veće šanse da dožive više od jednog orgazma ako stimulišu više delova tela istovremeno. Tako vaše telo nikad neće znati šta tačno da očekuje sledeće, pa je veća verovatnoća da će reagovati na stimulaciju. Iznova i iznova.