Registracija
Upoznavanje.net vam pomaže da se povežete sa drugim ljudima iz vašeg života.

Želite neke od vaših pozitivnih singl navika nazad, ali bez praznog kreveta? Katarina Savić objašnjava kako da to postignete

Izađite u bilo koji kafić petkom uveče i zapazićete je. Okružena zgodnim tipovima i prijateljicama devojka u fazi posle raskida ,besomučno flertujući, vraća natrag svoje samopouzdanje i seksepil. Nervozno poskakujući između gutljaja vina i požudnih pogleda kojima je izložena, ona liči na leptira u fazi postraskida. Uz to, ta ista devojka najčešće ima novu frizuru, krpice i društveni život. Međutim, moje pitanje je da li možemo da prođemo kroz ovu transformaciju koja nam podiže ego, a da ne prođemo kroz bolni raskid, tačnije da zadržimo vezu u kojoj smo?! Pre dve godine moja sestra se našla na emotivnom raskršću. Bila je sa Markom dve godine i volela ga je, ali se osećala nesrećnom. Bila je nezadovoljna svim - od svog tela do posla - ali i pored sveg nezadovoljstva nije želela da ga ostavi. A onda je donela neke odluke koje su preokrenule njen život. Našla je ličnog trenera i promenila posao. Nekoliko meseci kasnije bila je nova žena - ali sa starim partnerom. Umesto da raskine sa Markom da bi ponovo pronašla sebe, ona je to uradila sa njim. Jednostavnije rečeno, opredelila se za lažni raskid! Zaključak: reč je o traženju sebe unutar jedne veze. Fokusiranjem na sopstveno biće i potrebe, osećate se samouverenijom i vrednijom. To je mudar način da vaš ego, ali i vaša veza, ostaju očuvani. I tako, pre nego što zaključite da ćete biti više seksi ako ste same, pokušajte da glumite taj status. Možda će to biti dovoljno da ponovo uzletite, sami sa sobom, ali i sa njim. Baš kao leptir. Ako se odlučite za taj put, evo nekoliko LR (lažni raskid) pomagača...
Pozovite drugarice

Setite se: kad god raskinete, prvo što uradite je da pozovete najbolju prijateljicu. Ili, više njih. I one će biti tu da biste im plakali na ramenu, da bi vas savetovale, podržale ili, pak, samo izašle sa vama u neki lud provod. Zašto biste čekale da raskinete pa da ih tek onda pozovete? Izjadajte im se sada. Uostalom, prijatelji nas dobro poznaju, pa tako znaju i šta je dobro za nas, posebno u trenucima kada mi nismo baš svoje.


Pozabavite se izgledom

Često kada raskinemo pored pola srca odbacimo i pola svoje kilaže, ispraznimo ormar ili odsečemo dobar deo kose. Zamislite šta bi se desilo kada biste se toliko bavile istim stvarima, a da ste u vezi. Ponekad promena imidža može da skloni paučinu koja vam ne dozvoljava da sagledate vašu vezu. A tek komplimenti koje ćete dobiti. Zapamtite: samo jedna lepa reč doprinosi da se osećamo bolje, lepše, poletnije.


Žena koja kaže DA

Setite koliko ste obećavajućih pozivnica bacili u korpu samo zato što ne možete da objašnjavate vašem dragom gde idete, sa kim, kada ćete se vratiti i sl. Da li ste ikada pomislile da će vam se ta linija ma njeg otpora obiti o glavu i biti više nego jednom razlog vaših svađa i nerazumevanja. Jednostavno, kratkim rezom promenite stvari i neka pozivnice ubuduće završavaju, umesto u korpi, u vašoj svečanoj torbici. Ubrzo ćete videti razliku!


Probajte nešto novo

Neka podignu ruke one koje su posle raskida duge veze odlučile da upišu kurs jezika ili odu na časove plesa! Verujem da vas ima puno. Vest: ne morate da raskidate da biste probali nešto novo! Štaviše, možete i partnera da uključite u iste aktivnosti ako ima želju.


Budite društveni leptirić

Zanemarivanje druženja sa drugim ljudima jedna je od najvećih zamki u koju može da upadne jedna veza. Posebno kada je reč o životu u istom prostoru, veoma je izvesno da ćete nakon određenog vremena sve ređe izlaziti sa svojim prijateljicama. Jedno od mogućih pametnih rešenja: napravite zajednički krug prijatelja tako što ćete povremeno organizovati okupljanja u svojoj kući.


Razradite se

Zašto biste čekale da vašoj vezi dođe kraj da biste se posvetile karijeri? Dajte sebi vremena da osmislite šta tačno očekujete od posla kojim se bavite i vašeg poslovnog puta uopšte. Zamislite jedan savršen radni dan. Kako ste ga proveli? Sa kim ste se susreli? Šta tačno radite? Potom analizirajte da li ste na pravom poslu koji može da vam donese takav savršen radni dan. Ako ste sigurni da ne može, možda je vreme da potražite neku drugu poslovnu luku.


Budite VI!

Kada sam sama, mnogo sam zadovoljnija sobom. Kada sam u vezi, osećam da je najbolji deo mene posvećen toj osobi i da meni ostaje malo toga! Razmislite koliko ste se puta i same zatekle u sličnim razmišljanjima. Zato analizirajte šta vas čini srećnom, a šta nesrećnom. Zašto je to važno? Jedna pametna žena mi je rekla: Svaka žena treba da u jednom periodu života bude sama kako bi spoznala šta je i ko je ona u stvari. Kada jednom to utvrdite, nikada više nećete izgubiti u potpunosti tu jedinstvenu osobu - vas! Jednom kada je zadobijate, uvek možete biti same, ali ne i usamljene, a za to se dobija 5 u školi života.