Registracija
Upoznavanje.net vam pomaže da se povežete sa drugim ljudima iz vašeg života.

Šta je G-tačka?

Ime dolazi od od prvog slova prezimena dr Grafenberga koji je pisao o ovom naročitom delu ženske genitalne anatomije u 50-tim godinama prošlog veka. Iako još traju sporenja oko toga da li se radi o mitu ili naučnoj istini, većina smatra da se radi o zadebljanju na gornjoj strani vaginalnog zida koje je bogato nervima i stoga izuzetno podložno nadraživanju. Međutim, verovatno se ipak radi o mestu preko koga može da se stimuliše prostata koja, iako manja nego kod muškaraca, takođe okružuje ulaz u uretru kod žena. Kako bilo, ova zona popularno nazvana G-tačka predstavlja izuzetno osetljivo mesto kod žena, ali samo ako su jako uzbuđene.
Gde se nalazi G-tačka?

Ako vam parnerka leži na leđima njena G-tačka je locirana oko četiri centimetra unutar vagine, na gornjem zidu. Najjači orgazam žena doživljava ako joj je stimulisana ova tačka. Ovu oblast unutar gornjeg zida vagine ćete prepoznati po karakterističnom zadebljanju koje je tokom uzbuđenja nalik sunđerastom tkivu. Orgazam G-tačke smatra se ženskom ejakulacijom, za koju oni koji su je iskusili tvrde da zaista postoji.
Tehnika stimulacije

Sa prstima pet do šest centimetara unutar vagine, okrenutih jagodicama prema gore, pravite kružne pokrete duž celog gornjeg zida. Kada naiđete na deo zida (otprilike tri vodoravna prsta unutar vagine) koji se čini blago zadebljalim i drugačijim od ostalog tkiva, našli ste G-tačku! Još jednom naglašavamo da je potrebno da žena prethodno bude dobro uzbuđena i da joj je bešika prazna kako je ne bi teralo na mokrenje.

G-tačku možete direktno stimulisati blagim kružnim pokretima, nežno pritiskajući prema stomaku.

Stimulacija se može vršiti i pomeranjem prstiju napred-nazad u vagini čime se dodatno stimulišu i ostali delovi. Ključno je samo pronaći pravi ritam koji će ženu dovesti do ekstaze!

G-tačku možete stimulisati i penisom tokom odnosa, no to zahteva pronalaženje prave poze. Ubodi otpozadi sa pokretima od gore prema dole ili poza gde je žena odgore, nagnuta prema nazad, mogu vam pomoći u ovome. (pogledaj odeljak „seks poze“)