Registracija
Upoznavanje.net vam pomaže da se povežete sa drugim ljudima iz vašeg života.

Žene uvek vole da čuju kako njihov muškarac o svojoj majci priča sa ljubavlju i poštovanjem. U stvari, muškarci koji imaju dobar odnos sa majkom imaju i više razumevanja i poštovanja prema ženama uopšte.
Međutim, muškarci koji previše pričaju o svojim majkama rizikuju da se kod žena upali alarm zvani "mamin sin".
Pročitajte nekoliko razloga zbog čega žene ne vole mamine sinove i kako muškarci da pronađu način da i majku i ljubanvicu učine srećnom.Žene vole muškarce

Kao što muškarci maštaju o medicinskim sestrama ili francuskim sobaricama tako i žene maštaju o vatrogascima i policajcima; muškarcima koji imaju snagu i moć.

Ako bi seksi vatrogasac trebalo da pita mamu za dozvolu pre nego što izvede stripiz za svoju devojku njegov seksipil bi definitivno nestao. Žene vole snažne muškarce koji se ne mogu lako zastrašiti niti se na njih može lako uticati.

Stvar je u tome da mamini sinovi obično ispunjavaju svaku majčinu želju i zapravo tu problem i nastaje.

Ako muškarac čini sve da ispuni svaku maminu želju velike su šanse da neće donositi nikakve odluke zajedno sa suprugom bez maminog odobrenja. Vrlo je teško nalaziti kompromise i dogovarati se sa partnerom i bez majčinog mešanja tako da će retko koja žena tolerisati treću osobu u njenoj vezi. Kada devojčica ima 12 godina a njen momak ne može da izađe napolje jer mu mama ne dozvoljava, to je u redu, još uvek je dete ali kada taj isti dečak postane muškarac i njegova mama i dalje upravlja njegovim životom većina žena neće da ima razumevanja.


Žene žele da budu na prvom mestu

Ako žena deli postelju sa nekim muškarcem, verovatno se neće zadovoljiti pozicijom broj dva u njegovom životu.

Sasvim je normalno i za očekivati je da će svaki muškarac ispoštovati svoju majku za 8. mart, rođendan ili bilo koje drugo slavlje. Međutim ako muškarac uvek stavlja majku ispred devojke, bez obzira na situaciju, velike su šanse da će ga devojka prezreti i na kraju i ostaviti. Glavni razlog zbog čega žene ne daju nikakvu šansu maminim sinovima je što takmičenje sa ženom koja ih je rodila jednostavno nije opcija.

Kada je svekrva mirođija u svakoj čorbi žena se oseća kao da ne radi svoj posao kako treba. Žene žele da znaju da svog muškarca čine srećnim. Ne žele da čuju kako ne umeju da kuvaju kako treba ili da ne umeju da rade nešto jednako dobro kao njegova mama.
Ako vam vaša mama još uvek pere veš, čisti stan ili kuva za vas znajte da će vas vaša draga napustiti kad tad.


Partnerka vam nije služavka

U 21. veku sve više parova deli kućne poslove kao što su pranje, kuvanje i čišćenje. Iako žene ne očekuju od svih muškaraca da budu vrhunski kuvari ili gospoda čistunci, ipak očekuju da im malo pripomognu. Problem je što je mamin sin navikao da mu mama kuva ili pere tako da ukoliko ne može da priušti kućnu pomoćnicu ili kuvara, bolje bi mu bilo da se malo potrudi i pomogne dragoj oko kućnih poslova inače se vrlo lako može naći sa druge strane ulaznih vrata.

Istina je da se neke majke mogu okriviti što drže sinove kao malo vode na dlanu i ispunjavaju im svaku želju ali nažalost žene ne vole da izlaze sa muškarcima koje je neophodno služiti i koji ne umeju da vode računa o sebi.

Mamini sinovi su navikli da se prema njima odnose sa bezuslovnom ljubavlju i retko kad pomisle da možda nisu u pravu. Iako mama više ne kritikuje vaš način odevanja, ishrane, govora ili ponašanja to automatski ne znači da ste savršeni i da ne treba da pazite na manire i ono što činite. Na primer, vaša mama može da insistira da se vi odmarate za stolom nakon jela dok ona pribere ali vaša devojka možda neće biti raspoložena da pere sudove sama.


Bez privatnosti

Još jedna stvar koju žene ne podnose kod maminih sinova je što oni umeju da naprave grešku i sa majkom podele neke intimne detalje. Žene često unapred očekuju da muškarci imaju problem da otvoreno govore o intimnim stvarima pa kada žena sazna da je njen muškarac razgovarao sa mamom o njihovih problemima ona se oseća izdanom.

Moja prijateljica je jednom dobila na poklon od njegove mame vaučer iz butika donjeg veša. Mislila je kako je to veoma lep gest dok gospođa mama nije dodala "...i nemoj kupovati običan pamučan veš, on ga prosto ne voli."

Ne treba isticati da se osetila osramoćenom, zbog činjenice da je njen momak podelio tako intiman detalj o njoj sa svojom mamom, i povređenom jer o tome (šta voli a šta ne voli) nije razgovarao otvoreno sa njom.

Vi možda nemate običaj da pričate o donjem vešu vaše devojke sa svojom mamom ali imajte u vidu da je neke stvari neohodno zadržati samo između vas i vaše drage.

Naravno da se podrazumeva da muškarac nikada ne treba da bira između žene koja ga je odgajila i žene sa kojom deli postelju. Na sreću, ako ste spadate u grupu ljudi sa sindromom maminog sina postoje načini kako da pokažete jednako ljubavi i pažnje i mami i devojci.


Naučite kako da se suprotstavite majci

Prva stvar koju treba da uradite da biste se oslobodili etikete mamin sin je da formirate novi, drugačiji odnos sa vašom mamom kada odrastete. Ako ste zaista mamin sin, velike su šanse da je vaša mama previše napadna tako da morate da naučite kako da joj kažete "ne".

Ona može biti i svetica ali to ne znači da u isto vreme može sebi dati slobodu da bude nerazumna i manipulativna. Vaša mama zna da je vi volite i da biste sve učinili za nju i upavo je to problem. Ona zna da joj ne možete reći "ne".

Ukoliko je u pitanju baš takav slučaj onda morate s vremena na vreme čak i kada mama krene sa taktikom zvanom "suze" da joj objasnite kako je vaša devojka dobra prema vama i koliko vam je važno da ostane deo vašeg života

Sasvim je ok reći mami kako se radujete romatičnom vikendu koji ste planirali da provedete sa vašom dragom. Takođe je sasvim ok da joj kažete i da ne treba da vam sprema sendviče za put.


Setite se vaše devojke

Ovo je najvažnija stvar kada je u pitanju očuvanje dobre veze sa vašom devojkom: svaki put kada otkažete planove sa devojkom zbog vaše mame, potrudite se da joj kasnije objasnite situaciju (ako dočekate kasnije).

Nikada nemojte dopustiti da se vaša devojka oseti kao da je na drugom mestu i da vaša majka uvek ima poslednju reč. Ako je vaša devojka prisutna kada udovoljavate majčinim zahtevima potrudite se i da bude prisutna kada majci govorite "ne".


Nemojte biti mamin sin

Ako ste mamin sin, vaša majka sigurno misli kako nijedna žena nikada neće biti dovoljno dobra za vas. Prema tome kada vam majka kaže kako vam ona neće slomiti srce ali devojka hoće, setite se da ako poštujete i volite obe žene u vašem životu, vaša devojka će uvek hteti da se igra "medicinske sestre i pacijenta" sa vama a vaša mama nikad neće prestati da vam sprema kolače.