Registracija
Upoznavanje.net vam pomaže da se povežete sa drugim ljudima iz vašeg života.

U današnjem društvu prepunom tinejdžerskih trudnoća, grupnog seksa i seksa za jednu noć, nije čudno da i analni seks, iako je tabuiziran, mnogi (ipak potajno) odobravaju i praktikuju. I dok ga jedni doživljavaju kao vrhunski užitak, drugi ga smatraju prljavim načinom zadovoljavanja seksualnih potreba.

Teško je i nezahvalno suditi šta spada u tzv. normalno, a šta u devijantno ponašanje. Svako će, sam za sebe, odrediti granicu do koje će ići, a na tu odluku svakako će uticati i društvo u kojem se živi. Seks je u svakom slučaju moćno oružje koje tera na ljubav, prevaru i odanost. Vrlo često je, svedoče o tome mnoge stranice crnih hronika, upravo on pokretač najgnusnijih zločina, pa čak i sredstvo za demonstraciju moći.

Zbog želje za iskazivanjem moći mnogi će muškarci posegnuti za analnim seksom. No ne treba generalizirati, jer kao što ni sve žene neće odbiti mogućnost da dožive analni užitak, tako ni svi muškarci ne žele analni seks. Istraživanje koje je sprovedeno u zapadnim zemljama Europe pokazalo je da ga je isprobalo nešto više žena nego muškaraca - u proseku je 40 posto muškaraca i 42 posto žena imalo iskustva s analnim seksom.Suprotno onome što mnogi misle, on nije produkt savremenog društva ni posledica seksualne revolucije. Analna erotika bila je dosta zastupljena još u antičkom svetu, a u nekim se kulturama smatrala uobičajenom varijacijom seksualne igre. U starom Rimu je slobodan čovek koji je upražnjavao analni seks sa (nad) svojim robovima manifestirao snagu, dok je, nasuprot tome, slobodan čovek u pasivnoj ulozi prilikom analnog seksa bio ponižen. Pasivna uloga u seksualnom odnosu smatrala se sramotnom.

Suprotno onome što mnogi misle, on nije produkt savremenog društva ni posledica seksualne revolucije. Analna erotika bila je dosta zastupljena još u antičkom svetu, a u nekim se kulturama smatrala uobičajenom varijacijom seksualne igre. U starom Rimu je slobodan čovek koji je upražnjavao analni seks sa (nad) svojim robovima manifestirao snagu, dok je, nasuprot tome, slobodan čovek u pasivnoj ulozi prilikom analnog seksa bio ponižen. Pasivna uloga u seksualnom odnosu smatrala se sramotnom.

Analni seks sigurno spada u vidove seksualnog zadovoljenja o kojima se retko govori, čak i u najintimnijem društvu. Prema nekom opštem laičkom mišljenju, spada u tajne muške želje.Ipak, čini se, nije stran ni tinejdžerima. Naime, na takav vid seksualnog zadovoljenja lakše se odluče tinejdžeri koji su se zavetovali da će ostati nevini do braka.

I dok je njima analni seks način da sačuvaju devičanstvo, odrasli koji eksperimentiraju s analnim seksom vođeni su nekim drugim motivima. Heteroseksualni parovi upražnjavaju ga potstaknuti željom za promenom i uvođenjem novina u seksualni život. Muškarci pak analni seks vole delom i zbog toga što praktikujući ga krše neka nepisana moralna pravila i kodeks ponašanja. Raditi nešto što je zabranjeno - to ih dodatno uzbuđuje. Osim toga, mnogi od njih takvim načinom razmišljanja zadovoljavaju svoju želju za dominacijom.

Naime, prilikom analnog odnosa žena na jedan način predaje seksualnu moć u ruke partneru.Mnoge žene, s druge strane, zaziru od analnog seksa jer izaziva bol, a ako je suviše brutalan može izazvati i napuknuće rektuma i krvarenje. Ali pre upuštanja u ovu vrstu seksualnog eksperimenta treba imati na umu da je rektalna sluzokoža osetljiva te pogodno tlo za viruse i bakterije, a kako ima svojstvo apsorpcije supstance nagomilane u rektumu, takođe predstavlja plodno tlo za polno prenosive bolesti. Uprkos svemu, neke će žene pristati na analni seks, i to samo da bi udovoljile svojim partnerima.

Međutim, ima i onih kojima se analni seks zaista sviđa. I njih, kao i muškarce, dodatno uzbuđuje znatiželja i otkrivanje novih i neistraženih teritorija.Anus ima brojna živčana vlakna te je jedna od najsenzibilnijih erogenih zona. Povezan je s glavnim mišićem karličnog dna i u njemu se nalazi velik broj nervnih završetaka, a kada dođe do kontrakcija prilikom orgazma, one se osjećaju i u vagini . Na osnovi toga stručnjaci tvrde da, osim klitoralnog i vaginalnog, postoji i analni orgazam.Ako se odlučite za uživanje u ljubavi odostraga, svakako se zaštitite od polno prenosivih bolesti, a da biste uživali bez boli, za opuštanje koristite lubrikante. Za užitak su, naravno, važni i nežnost, poverenje i jaka emocionalna povezanost s partnerom.