Registracija
Upoznavanje.net vam pomaže da se povežete sa drugim ljudima iz vašeg života.

Dok neki tvrde da bi u svetu bilo manje ratova kad bi bilo više orgazama, mi nećemo ići tako daleko. Ali, definitivno se slažemo da seks itekako može uticati na poboljšanje raspoloženja. Naučnici pak dodaju da, među ostalim, pozitivno utiče i na zdravlje. Uostalom, jeste li se ikad pitali zašto ljudi nakon seksa sjaje?Dobrobiti učestale, sigurne fizičke intimnosti više su naučno utemeljene nego što mislimo.

’’Orgazam potstiče ispuštanje hormona oksitocina koji relaksira telo i bistri um’’, objašnjava doktor Jacob Teitelbaum.Zbog toga, umesto da čuvate energiju pre nekog velikog sastanka, iskoristite činjenicu da će vam igre pod plahtama pomoći da se bolje skoncentrišete na materiju. ’’Zaboravite stari savet o zamišljanju razgolićene mase, razgolitite se sa svojim partnerom’’, zaključuje Teitelbaum.
Izbegnite bolesti

Zaboravili ste se vakcinisati protiv gripa? Upalite sveće i pustite laganu muziku. ’’Seks stimuliše imunološki sistem, kaže doktorka Deborah Anapol, autor ’’Sedam prirodnih zakona ljubavi’’.Nedavna istraživanja pokazuju da redovne seksualne aktivnosti smanjuju verovatnoću prehlade i gripa.Romantične će tipove razveseliti da produženo, strastveno ljubljenje, dugoročno gledano, smanjuje krvni pritisak i nivo holesterola.Kratkoročno, ljubljenje oslobađa bakteriju koja stimuliše proizvodnju antitela koja pomažu u borbi protiv infekcija.Čak i držanje za ruke, nedavno je objavio New York Times, zaljubljene lišava stresa.


Zabavno vežbanje?

Vožnja bicikla i joga su sjajni, ali seks takođe ima svoju ulogu u treningu gipkosti i jačanju srca.Postoje i kreativniji načini za sticanje kondicije. Seks poboljšava celokupnu cirkulaciju i pokretljivost, a inovativne poze (kama sutra, na primer) istežu vaše telo do krajnjih granica – zamislite vrhunske učinke joge u udobnosti vaše spavaće sobe.Derek Noble, jedan od vodećih američkih fitnes trenera, potvrdio je da se tokom seksualne aktivnosti izgrađuje mišićna masa.’’Upošljavate karlicu, trbušne mišiće i noge, vežbate celo telo. Ako to radite kontinuirano, pomoći će tonusu i uobličavanju vaše muskulature’’, zaključio je Noble.


Uštedite na kozmetičkim tretmanima

’’Materije koje se tokom vatrenog seksa izlučuju na površini tela pune su hranjivih ulja za vašu kožu’’, kaže Candida Royalle, autor knjige ’’Kako reći golom čoveku što da radi’’.Onima koji vole odjuriti u kupatilo Royalle savetuje: ’’Bolje je zato ne žuriti pod tuš i dopustiti telu da apsorbira ta prirodna ulja’’.


Usporite starenje

Seks potstiče ispuštanje hormona rasta koji pomaže pri mršavljenju i ublažava bolove.Dodatne su studije, pak, pokazale da praktikovanje seksa tri puta nedeljno podmlađuje za čak deset godina.


Dobro došlo, samopouzdanje !

Poslednja, ali ništa manje važna je činjenica da učestali seks podiže osećaj samopouzdanja. Prilikom seksa se, naime, oslobađa endorfin, prirodni telesni opijat.Dobra runda seksualne aktivnosti će tako u nama stvoriti osećaj zadovoljstva i ispunjenosti.Zapravo, ispuniće nas pozitivnim sećanjima o nama samima, našem partneru i životu uopšte.