Registracija
Upoznavanje.net vam pomaže da se povežete sa drugim ljudima iz vašeg života.

Svima kojima je prvi seks bio bolno iskustvo, sigurno će biti zanimljiva činjenica da se u vreme Vavilonskog Carstva verovalo se da su device divlja i zla bića koja će tokom prvog seksualnog odnosa ubiti svoga muškarca. Stoga se nad njima sprovodio ritual razdevičenja štapom u obliku penisa koje su izvodile časne sestre u hramu ljubavi i rata.

Nekoliko vekova kasnije isti ritual sprovodio se i u Peruu, i to na javnim mestima pred očima znatiželjnika, a čast da obave svetu dužnost imale su majke devojaka. One najsretnije odvođene su u šumu kako bi se obred izveo u intimnijoj atmosferi, ali u tom slučaju razdevičenje nisu izvodile majke, već odabrani pustinjaci.

U to vreme device se nisu smatrale kreposnim i čistim, već naprotiv - vrlo opasnim bićima. Takav stav verovatno je imao veze s verovanjem u veliku pramajku, preteču svih žena koja je bila divlje i zle naravi te je imala gadnu naviku da ubije svakog muškarca koji joj se našao na putu.

Verovalo se da svaka devica u svojoj psihi ima mali deo pramajke, a da bi se on pripitomio trebalo se izvesti razdevičenje koje nikako nije smeo izvesti budući muž jer se smatralo da bi ga mlada zbog svoje zle naravi mogla ubiti. Ovde su u pomoć dolazili mladoženjini prijatelji koji su bili iskusniji te su nad mladom izvodili neku vrstu egzorcizma kako bi bila 'sigurna za dalju upotrebu'.KAKO SU DEVICE POSTALE SVETICE

U srednjem veku, kada se seksualna veza smatrala nečim opscenim i sramotnim, jedina svrha seksa bila je reprodukcija. Negativni stavovi crkve prema seksualnosti bili su toliko jaki da bi verovatno crkvene glavešine, da je moguće, izmislile drugi način produživanja vrste. Rezultat takvih stavova bio je veličanje devičanstva koje je upravo u srednjem veku postalo simbol čistoće i nevinosti. Oni koji se nisu s time slagali, bili su na strani đavola i postali su žrtve inkvizicije.

Vremena su se mijenjala, ali i nakon srednjeg veka stavovi o razdevičenju bili su nepokoreni: device su se dizale do nebesa, dok su razdevičene devojke bile osuđivane, smatrale su se uprljanim i izopačenim bićima.

I danas u nekim muslimanskim zemljama, ako se ustanovi da mlada nije bile nevina pre braka, postoji velika mogućnost da će biti kamenovana. S time je povezan i običaj izlaganja krvavih plahta nakon prve bračne noći.Muškarci u drevnoj Kini verovali su da seks s devicom leči svaku bolest, a muslimani i danas veruju u raj u kojem ih nakon smrti čekaju predivne deve koje su im na usluzi. U stvarnom svetu ne postoje takva čuda, ali zato postoje hirurški zahvati koji vrlo lako mogu 'pokrpiti' svaku ženu. Ova praksa vrlo je raširena upravo među muslimankama.

Bordeli u Velikoj Britaniji bili su puni devica u 19. veku jer se uvidelo da seks s devicama pruža poseban užitak. Vlasnici bordela putovali su celim britanskim strvom u potrazi za najtraženijim devojkama. Umeće glumljenja devica u to vreme uzelo je zamah. Iskusne dame noći stavljale su u vaginu male komadiće spužve natopljene krvlju kako bi tokom odnosa izgledalo kao da im je prvi put.

Među prostitutkama na Tajlandu glumljenje nevinosti i danas je vrlo popularno. Kuglice punjene golubovom krvlju pomiješanom sa sredstvom protiv zgrušavanja posljednji su hit u tajlandskim seks shopovima.


ŠTA TREBA DA ZNATE O HIMENU

Samo žene, ženke velikih majmuna i neke vrste antilopa imaju hymen. Nekada se verovalo da himen ili devičnjak štiti unutrašnje reproduktivne organe te da štiti mlade devojke od preranog seksualnog odnosa, no danas se uloga himena svela tek na definiciju da je to tanka membrana, odnosno sloj tkiva koji delomično pokriva otvor vagine.

Najbolje vreme za skidanje himena smatra se između 18 i 20 godine. Himen je u tim godinama najfleksibilniji, a kada se probuši, devojka neće puno krvariti. S godinama himen postaje deblji i manje elastičan, pa je zbog toga prvi seks u kasnijoj dobi bolniji i krvaviji. Himen ima male otvore kroz koje menstrualna krv može slobodno teći.

Retko se dogodi da se žena rodi bez himena. To znači da prisutnost ili odsustvo himena nije dokaz devičanskog statusa. Himen se najčešće skida tokom prvog seksualnog odnosa, a retko se događa da se pocepa tokom masturbacije ili nespretnim stavljanjem tampona. Devojka ne mora ni znati da se to dogodilo jer može biti vrlo malo ili nimalo krvi i bolova kad se to dogodi. Slučajno razdevičenje vožnjom na biciklu je samo mit. Ostaci himena su obično prisutni dok žena ne rodi prvo dete.

No, kao i u svemu, i u pričama o himenu postoje izuzetci. Neke žene mogu imati polne odnose, a da njihov himen zbog velike elastičnosti ili zbog toga što jedva pokriva otvor vagine ostane netaknut. Može se dogoditi i da je himen toliko čvrst da ga muškarac ne može probušiti. U tom slučaju može se izvesti himenotomija, hirurški zahvat stvaranja ureza na himenu, a isti zahvat može se napraviti i ako žena ima bolne seksualne odnose.