Registracija
Upoznavanje.net vam pomaže da se povežete sa drugim ljudima iz vašeg života.

Kao i sve drugo u životu, uspešna veza zahteva kompromise, diplomatiju, dosta mudrosti i truda. No, svaki napor se isplati. Postanite i vi jedna od onih žena za koje prijateljice sa strahopoštovanjem šapuću da "zna sa muškarcima". Proučite naše male ljubavne mudrosti - zajedno, jer odnose se na oba partnera - i uživajte!1. Ne pokušavajte da promenite jedno drugo. Prihvatite jedno drugo sa svim manama i vrlinama. Naučite da cenite i ističete ono što je u vašem odnosu dobro, i da zanemarujete i ne obraćate pažnju na ono što vas iritira.

2. Ljubite se često, strastveno. Ne zaboravite to da činite i tokom vođenja ljubavi. Muškarci su ti koji na to jednostavno zaborave. Ako se to dešava i u vašoj vezi, nastojte to što pre da promente i razgovorom ili gestovima podsetite partnera kako je to bilo u početku.

3. U mučnim situacijama budite prijatelji jedno drugome. Pokažite razumevanje, mirno saslušajte šta partner želi da vam kaže, ne reagujte pre nego što iznese sve svoje stavove ili probleme. Tek tada, zajednički i na miran način, pokušajte da pronađete rešenje.

4. Nemojte da uzimate zdravo za gotovo sve što vam partner kaže. I nakon ulaska u brak ponašajte se i dalje kao da vas još nije zaprosio, pa ćete sačuvati nežnost i strast.

5. Hranite svoju fantaziju. Pokažite partneru/partnerki postojanje želje, čak i kada "za to nije vreme".

6. Budite ponosni na svog partnera. Verujte u to čime se bavi, šta radi. Ne štedite na komplimentima. U suprotnom, vaš partner bi mogao da prestane da vas smatra osobom svog života i počne da se osvrće uokolo.

7. Ljubaznost je temelj svakog odnosa. Ako ste simpatični i ljubazni s prijateljima, budite takvi i u vezi ili braku. Lepa reč otvara srce svake žene, ali ni muškarci nisu neosetljivi.

8. Zašto ne biste proveli noć u nekom hotelu poput dvoje tajnih ljubavnika. Povremeni odlasci na takve zajedničke "grešne avanture" pa makar i u obližnjem izletištu, odlična su strategija za oživljavanje intimnosti svih parova, a posebno onih koji su vec duže u braku.

9. Po svaku cenu sprečite da vaš odnos postane bratski. Naravno da morate biti prijatelji, jer to je ipak pre svega zajednica, ali pripazite da se ne udaljite jedno od drugog i ne postanete samo drugovi.

10. Žene vole čistoću i mirisna tela. Može se dogoditi da žene izgube volju za seksom ili bilo kakvim intimnim dodirima ako je partner zanemario svoje higijenske navike ili ih ne praktikuje kako bi one želele. Ali, ne budite previše grube, nego na nežan način partneru ukažite na taj detalj. Možete ga pozvati npr. na zajedničko tuširanje ili izležavanje u kadi, uz miris neke kupke i plamen sveća. Tada će se i vaša strast mnogo lakše razbuktati.

11. Ne potcenjujte moć magije u vašoj vezi. Iako je u početku odnosa obično njen začetnik, muškarac je kasnije sklon da se opusti. Zato, dragi muškarci, trudite se da ostanete prinčevi na konjima kakvi ste bili u početku, puni ideja, strasti i ljubavi.

12. Ne mučite se međusobnim ljubomornim ispadima. Posebno ako je jedno od vas vrlo emotivno (to je često žena, ali ne mora uvek da bude). Pre nego što planete ili učinite nešto po tom pitanju, dobro razmislite postoji li objektivan razlog ili je se plod vašeg straha od gubitka partnera ili pogrešno protumačene situacije.

13. Ne potcenjujte važnost orgazma. Ako vaš partner zbog nedovoljnog iskustva ili nezainteresovanosti ne primećuje da ste uskraćeni za zadovoljstva kojima se on lako i jednostavno prepušta, morate i vi nešto da preduzmete i s njim o tome porazgovarate.

14. Nakon cipela, čarape moraju biti druga stvar koju ćete skinuti sa sebe pre vođenja ljubavi. Nema ničeg goreg od muškarca koji vodi ljubav u čarapama. Kod žena se ne osuđuju samo halteri ili čarape sa podvezicama.

15. Nežno partneru saopštite da nemate snage ili volje večeras da vodite ljubav. Nemojte to reći grubo jer bi to moglo da bude pobugno za vaš dalji odnos. I još nešto, izbegavajte da se pravdate glavoboljom (ukoliko vas zaista ne boli glava) jer je to već provaljen fazon.

16. Uživajte u vašem odnosu i braku. Venčali ste se (ili ušli u vezu) kako bi vam bilo bolje, a ne lošije. Naravno da su vremena teška i da postoji mnogo razloga za svakodnevne brige, nerviranja i nezadovoljstva. Ali, morate ih rešiti zajedno. Kad se jedan "izgubi", drugi bi trebalo da bude priseban i da "stane na loptu". Nasmejte se, ako ikako možete, sami sebi i pokušajte da pronađete nešto čemu ćete se uvek moći okrenuti u kriznim trenucima. Hoće li to biti sport, odlazak u prirodu, šetnja, vođenje ljubavi, dobar film ili piće u omiljenom baru - i o tome odlučujete vi. Ali, ne dozvolite da vam dom i "papuče" postanu jedino zadovoljstvo.

17. Iznenadite partnerku s vremena na vreme buketom cveća ili nekom sitnicom. Nije važan poklon, važan je gest. A vi njega dočekajte s večerom na stolu - uz sveće, u donjem rublju. Muškarci, posebno po povratku s posla nakon napornog dana, izrazito cene takva iznenađenja. I, ne insistirajte prvo na večeri...

18.Grlite je, ljubite, nežno gledajte. Ukoliko joj pokažete nežnost, žena će se osećati voljenom, cenjenom i prihvacenom. A i, poštovane dame, nemojte misliti da njemu ne treba nežnost. Iako možda uživa u fudbalu i boksu i gleda akcione filmove, i te kako će se prepustiti vašem maženju i milovanju po kosi. Kad se opusti, nemojte se iznenditi stavi li vam glavu u krilo poput malog deteta. Možda čak i za vreme fudbalske utakmice.

19. Nastojte da razgovarate mirno, nemojte povišavati ton. Čak i u svađi, kad vam to izgleda nemoguće, pokušajte jedno drugo da podsetite na važnost pristojnog i ljubaznog ophođenja. Jer problem će se nekako rešiti, ali u sećanju će ostati vika i dreka, koji će sledeci put sprečiti partnera da poželi ikakvu raspravu. A to može samo da pogorša situaciju i između vas izgradi zid ćutanja ili niz neiskrenih razgovora.

20. Ćutanje ne vodi nikuda. Nemojte da se durite, zatvarate u sebe i čekate da vas partner upita u čemu je problem. Ili možda mislite da mora da zna zašto ste ljuti ili namrgodeni? Radije vičite, ako baš morate. Samo nemojte ćutati i gutati bes i nezadovoljstvo. Osim na zdravlje, to može vrlo štetno da deluje i na samu vezu.