Registracija
Upoznavanje.net vam pomaže da se povežete sa drugim ljudima iz vašeg života.

Drugi put u istoj nedelji boli ga glava. Ovaj tipično ženski izgovor iz usta nekadašnjeg "pastuva" vas brine. I treba! Sve češće je odsutan, a odgovori tipa "Kako god hoćeš" ili "Svejedno" su sve sem njegove prirode. Ne pale više ni crna čipka, niti omiljeno jelo. Sve ovo je siguran znak da je poslednji trenutak da nešto preduzmete da biste ga zadržali (ako vam je to uopšte u interesu). Ako mislite i osećate da jeste, razradite i primenite strategiju koja provereno funkcioniše i odglumite rolu vašeg života.
1. Ne budite na dohvat ruke

Muškarci imaju jednu veoma glupu osobinu da najviše žude i jure za onim što im uporno izmiče. Počnite da se povlačite i dok vas ne "pojuri" radite sledeće:

- Ako vam kaže da će kasniti, ne pitajte ga zbog čega - tako ste do sada radili - već ga ohrabrite da ne žuri, i to obavezno glasom kao da vam je laknulo.

- Naprasno zaboravite sve vašne datume, godišnjice. Dan nakon njegovog rođendana, ovlaš ga poljubite i mirno recite da vam je prosto promaklo.

- Izbegavajte uobičajene rituale - ne ljubite ga pri susretu, ujutru se izvucite iz kreveta bez pozdrava

- Ako pije slatku kafu zaboravite da je pošećerite, i obrnuto.

- Odeću mu ispeglajte ovlaš, tek da ne izgleda kao sa žice.

- Kada vam priča o svom poslu ili nečem drugom njemu veoma bitnom, zevajte i naslonite se na jednu ruku, kao da ćete upravo zaspati.

- Kod najbitnijeg dela recite da ćete ga rado saslušati sutra, jer ste trenutno premoreni

- U krevet idite uvek pre njega ne nudeći mu da vam se pridruži.

- Pazite da odglumljena nezainteresovanost ne deluje kao ljutnja, pa pređite na drugi korak.


2. Učinite ga sumljičavim

Ma koliko se razmetali sa svojom emancipovanošću, muškarci su uvek ljubomorni. Poređenje sa bilo kojim drugim muškarcem dovodi ih do ludila i podstiče na borbu čak i oko žene koja ih ni sama više posebno ne privlači.

- Recite mu da ste, dok je bio na putu , bili u bioskopu i potrudite se da posle nekoliko dana pronađe dve upotrebljene ulaznice.

- Zamolite prijateljicu da vas telefonom zove u sitne sate i spušta slušalicu.

- Ako je vaš dragi nepušač, namestite da pronađe polupraznu kutiju cigareta za koju ćete reći da nemate pojma čija je.

- Kupite mu bar dva broja manje farmerke, a kada vam bude rekao da ste pogrešili, naglas se preslišajte koji on broj u stvari nosi: "Bila sam ubeđena da ti nosiš 42!"

- Na njegova pitanja o tome gde ste bili ili menjajte temu razgovora, ili tvrdite da se ne sećate.

- U krevetu se ponudite da mu pokažete nešto novo, ili ga počupajte, pa recite: "Uf, izvini zaboravila sam da ti to ne voliš."

- Zgodne muškarce posmatrajte na način na koji oni posmatraju žene i pred drugima to naglas komentarišite.

- Saopštite mu da se spremate da na nekoliko dana posetite rođaku za koju pouzdano zna da se slažete ko "rogovi u vreći".

Ne zaboravite da ga ljubomornim činite na što suptilniji i maštovitiji način. Nikada ne dozvolite da vas uhvati u nameštaljkama. I ako vam je stalo da ga zadržite, ne radite ništa što će ga stvarno razbesneti.


3. Postanite potpuno druga žena

I to se može. Evo kako:

- Promenite frizuru i boju kose.

- Smršajte bar 5 kilograma.

- Potpuno promenite stil i imidž, ali nemojte da on pomisli da to radite zbog njega.

- Ne zvocajte čak ni zbog stvari koje su vas ranije izbacivale iz takta.

- Upišite vožnju, kurs jezika, plesnu školu... Nikako ga ne zovite da vam se pridruži.

- Ako ste po prirodi brbljivica, pred njim se pritajite, a kada vas pita zašto ćutite, odgovorite: "Nemam ništa važno da kažem!"

- Ako ste stidljivi i povučeni, ne zatvarajte usta kada ste u njegovom društvu. Tražite da vas izvede u diskoteku i zapanjite ga "prljavim plesom".

- Vreme za kućne poslove smanjite na minimum, u vreme kada je navikao da kuvate čitajte neku knjigu, a vikendom, umesto velikog spremanja, idite u bioskop ili dugu šetnju (sami, naravno).

- Nemojte se sa njim svađati, ako pokušava da vas razbesni samo izađite. Neka misli da vam uopšte nije stalo.

Dok budete glumili sasvim drugu ženu i sami ćete neke stvari promeniti na bolje. Kad postanete lepši, zgodniji, manje svadljivi i više posvećeni sebi, i njemu ćete biti daleko privlačniji. Ili ćete u međuvremenu shvatiti kako vam do njega i nije toliko stalo.

Bilo kako bilo, ništa ne gubite. Dragog ćete vratiti u svoje srce i krevet, ili ispratiti dalje u svet. Ako posle svog uloženog truda ipak odluči da ode, on i nije muškarac koga vredi zadržati.