Registracija
Upoznavanje.net vam pomaže da se povežete sa drugim ljudima iz vašeg života.

Ugledajte se na svog partnera: "ukradite" mu ideje za dobar seks, začinite ih s malo egoizma, mnogo mašte i želje za provodom.

Svaka je od nas barem ponekad pomislila kako je muškarcima lako uživati u seksu, kako to čine neopterećeni i s određenom dozom egoizma. Možemo li i mi tako? Zašto ne, pa naše je zadovoljstvo jednako važno kao i njegovo, ako ne i važnije jer se ponekad uistinu teško dostiže.
Naravno, preteraćemo ako kažemo da muškarci nemaju problema u krevetu, a činjenica je da je njihov odnos prema seksu drukčiji od ženskog. Kada se kod muškarca javi želja, nema problema ni griže savesti, za razliku od žene koja može poželeti muškarca, ali će isto imati brojne zadrške i pitanja koja će joj prolaziti mozgom i sputavati je.
Seksolozi objašnjavaju da će se kod svake žene javiti pomisao da deluje "lako" ako se prepušta polnom uživanju onog trenutka kada oseti želju. To se javlja i kada su muškarac i žena u dubljoj, dakle čvrstoj vezi. Dakle ako pod erotskom srećom podrazumevamo otvorenost i opuštenost, možemo zaključiti da su muškarci u tome bolji. Oni naime misle o seksu kao o aktivnosti iz koje treba izvući maksimum zadovoljstva bez nepotrebnih zadrški. Proučite stoga ove savete koji će vam pomoći da oslobodite telo i duh, dosežući onu erotsku opuštenost svojstvenu muškom polu.1. Imate pravo biti zadovoljni!

Dostizanje vrhunca u polnom odnosu ne sme se prepustiti slučaju, pa se tako jedanput dogodi, a više puta ne. Pri tome žena obično misli - važno je da je on zadovoljan! To je pogrešno. Zato u trenutku odnosa učinite sve što poželite, što vas uzbuđuje i izaziva zadovoljstvo i nemojte ni slučajno pomisliti "Šta će on misliti o meni, ako se tako ponašam?". Tajna dobrog seksa je u spontanosti, a muškarci baš to i čine.


2. Baš imate želju voditi ljubav?

Pa recite mu to!


3. Koncentrišite se maksimalno na svoje telo, pokrenite ga

Vodite ljubav, a sve ostalo zanemarite, isključite mozak. Odstranite misli koje vam ograničavaju i onemogućavaju opuštanje i prepuštanje. Često, naime, mislimo na drugo kako nas ne bi previše odvukli ti osjećaji zadovoljstva. Pa baš onda kada se počinjete prepuštati uživanju, mozgom prostruji misao o automobilu koji zahtijeva servis ili o tome šta sve treba kupiti za sutrašnji ručak. Kada biste bili muškarac, bilo bi dovoljno jedno takvo misaono "zastranjivanje" da izgubite erekciju. Zapamtite zato da je koncentracija najvažnija i kad ste vi u pitanju.


4. Odaberite položaj koji najviše volite vi, ne on!


5. Osećate li se sputano, pokušajte se osloboditi

Koliko ste puta pomislili da u krevetu želite biti ležerni i izraziti u potpunosti svoju senzualnost. A baš kad se počnete tako osećati i pomislite da ste otklonili prepreke, odjedanput se osetite blokirani, čak i pomalo smešni, misleći da vas on promatra i ocenjuje, a vi strahujete od njegove ocene. Šta možete učiniti? Možete pokušati malu igricu: stavite mu povez na oči! Tako vas neće gledati, a i on će sigurno uživati u ulozi čoveka-objekta obuzetog zadovoljstvima, koje mu nameravate pružiti. Vi se sada možete osećati sasvim slobodni i potpunosti izraziti svoju seksualnost.


6. Nabavite kondome koji će vas stimulirati


7. Masturbacija? Svakako!

Prema Woody Allenu, masturbacija je seks s nekim koga uistinu ceniš. A seksolozi dodaju da je autoerotizam zdrav. To je vaše i samo vaše područje gde možete na svoj način osetiti eros, to je način da se upoznate i otkrijete što trebate tražiti od partnera. No, nije samo to. I za vas, kao i za njega, masturbacija može biti način smanjenja seksualne napetosti kada nemate partnera ili kad to jednostavno poželite, i nije potrebno nikakvo opravdanje za to. Isprobajte je kao novu erotsku igru: on neka gleda.


8. Uključite maštu

Erotska maštanja hrana su za seksualno zadovoljstvo. Ne trebate se brinuti zbog maštanja, ma kakva ona bila. Radi se o tome da treba shvatiti što je u pozadini odnosno u podsvesti. Ako, na primjer, zamišljate odnos u troje, možda imate potrebu eksperimentirati s više osjećaja. I nemojte se osuđivati jer ga "varate" u mislima. Ako on nije deo vaših erotskih maštanja, ne znači da ga manje volite. San i java ostaju dve odvojene dimenzije. Prema istraživanju sprovedenom u Chicagu 54 posto muškaraca misli na seks i to ne sa svojom partnerkom, barem jedanput na dan. Zato i vi oslobodite maštu: što više objekata, to bolje.
Bojite se sebe same? Ne brinite. Drugo je istraživanje pokazalo da 14 posto anketiranih misli na sadomazohistične odnose, 16 na homoseksualne, a 70 na grupni seks; 30 posto žena sanja seks s nepoznatim muškarcem, 20 posto misli na seks na neobičnim mestima, 10 posto na onaj s više muškaraca, a 4 posto fantazira o prostituciji. Očigledno, tabua je malo, barem u snovima. Dakle, ne oklevajte, prepustite se erotskom maštanju.


9. Uzmite stvari u svoje ruke

Muškarcima se sviđa inicijativa partnerke, tvrde seksolozi, posebno ako je reč o dugotrajnijoj vezi, a ne o prvom odnosu, kada inicijativa može delovati agresivno. Možete početi igru u kojoj će on biti vama na raspolaganju, spreman udovoljiti svakoj vašoj želji. Možete mu reći na način koji ne trpi prigovore-miluj me sada tu- ali samo onda kada ste oboje spremni na takvu igru.


10. Knige i časopisi da, ali ne pretjerujte!

Odabrali ste posljednju knjigu o tome kako voditi ljubav na šesto divnih načina. Pročitajte je, dobijte koju inspiraciju i zatim je zaboravite. Ne bavite se mislima da trebate isprobati sve te akrobacije. Saveti o tome kako voditi ljubav mogu biti samo početna inspiracija, no usmeravajte je vi, jer seks nije akrobacija. Ako se koncentrirate na 352. položaj da ne zaboravite gde staviti desnu a gde levu nogu, vaš će odnos završiti katastrofalno. Ako vam je partner sugerisao neku promenu poslušajte ga i isprobajte njegove ideje. Ko zna, možda je u pravu!


11. Spavaća soba vaš je intimni kutak i ne bi trebala služiti kao radni prostor, dnevni boravak ili igraonica

Ponekad se, naravno, može dogoditi da se koristi i u te svrhe. Ali jeste li se zapitali zašto vaš partner pažljivo promatra reklamu za sobe s ogledalima, vodenim krevetima... Barem povremeno, pokušajte pretvoriti sobu u prostor rezerviran za erotske igre, savršen za ljubavnike. Nisu potrebne komplikovane igre s ogledalima - dovoljna je crvena svetiljka, mirisna sveća, muzika za atmosferu, vino i egzotično voće. Ako imate decu, poverite ih na čuvanje baki ili prijateljici i počnite sa nežnim milovanjima. Na kraju, zašto ne biste sve to isprobali baš u nekom motelu?


12. Ima lepu guzu?

Što čekate, dodirnite je!


13. Potrebno je malo zdravog egoizma

Razmislite kako to da on uvek dosegne vrhunac? Zašto vi, verojatno kao većina žena, prelazite preko svoga? Altruizam je u redu, ali on nije sve. Gotovo se osećamo neugodno jer imamo potrebu za predigrom, a on nema. I tako završava na tome da počinjemo misliti da smo mi suviše "spore". Rezultat? On trijumfalno dolazi do orgazma, a vi ostajete na pola puta. Pristajati na takav odnos vodi u frustraciju, u smanjenje želje i negativne osjećaje prema partneru.
Rešenje? Pokušajte biti više egoistični, zahtjevniji. Sviđa vam se da vas ljubi na onom mestu, no njemu nije do oralnog seksa jer gubi erekciju ako se previše koncentriše na vas? Naučite ga da se erekcija može vratiti tokom odnosa. Nije to drama, to je normalno. Možda je dobro da najpre vi dođete sami do vrhunca, a onda zajedno s njim.


14. Smijte se i živjet ćete dugo

I verovatno ćete dugo voditi ljubav, makar s istom osobom. Osim ako vaš partner nije nepopravljivi mrgud, ceniće dobar smeh - govorimo o seksu i ljubavi, ugodnim osećajima koji nas čine radosnima! Seks je igra i zabava, postajemo znatiželjni i zaigrani. Nema on veze s tugom, jadikovanjem i uzdisanjem. To ostavite drugima.


15. Radite to u krevetu?

Ponekad je dobar i kuhinjski sto. Isprobajte!


16. A sredstva za lubrifikaciju?

Da, pomažu. Iako mnogi smatraju da su to umetna pomagala i da su beskorisni, vrlo su važni za predigru. Ponekad na ta sredstva gledamo sa sumnjom, kao da su aluzija na neki naš nedostatak. Ponekad treba pripomoći, a ako postoji sredstvo za to, zašto ga ne koristiti? Ne samo to. Često muškarci misle da neke ženine erogene zone, poput klitorisa, traže intenzivnu stimulaciju. No, milovanje zapravo mora biti jako nežno, inače može postati bolno. Krema ili gel pomoći će i olakšati milovanje.


17. Odvojeni orgazmi, zašto ne?

Još je uvek živa legenda o simultanom orgazmu. Kao da samo taj redak fenomen može usrećiti partnere i učiniti odnos zadovoljavajućim. Ali, muškarac i žena imaju različiti tempo dostizanja vrhunca, dakle pravi odnos mora biti prilagodljiv. Ako orgazam dolazi istovremeno, dobro, ali ako se javlja u različitim trenucima, takođe je dobro. Znate i sami da ćete brže postići orgazam stimuliranjem klitorisa (kao većina žena). Imajte to na umu i nemojte podleći nezdravoj ideji da glumite orgazam i da o tome ne pričate s njim. To dovodi do nesuglasica koje s vremenom mogu postati velike i uzdrmati zajednički život. Dakle, opustite se. S druge strane, verovatno je malo muškaraca kojima je važan simultani orgazam. Za njih je važno postići ga. Bolje je koncentrisati se na stvarnost nego verovati u čudo koje verovatno neće doći.


18. Koji kilogram viška kvari vaš izgled?

Dok muškarcima ne smetaju njihovi jastučići i telesne deformacije, žene su često preterano kritične prema svojim telesnim nesavršenostima čak i kada ih partner smatra uzbudljivim. Bilo bi lepo da smo savršene, ali da bismo dobro vodile ljubav, ne moramo izgledati poput slavne manekenke ili glumice. Ako ste u krevetu s njim, znači da vas je odabrao i da mu se sviđate. Imate sala na trbuhu? Ne brinite, on voli baš vas, s vašim oblinama. Važno je koliko vam je dobro u krevetu, a sigurno je da on tada ne misli na vaš celulit.


19. Ako ste oduvek sanjali da on u zanosu cepa svu odeću sa vas, učinite to

Dopustite mu da vam pokida staru majicu.


20. Koji je najseksi miris?

Miris vašeg tela.