Registracija
Upoznavanje.net vam pomaže da se povežete sa drugim ljudima iz vašeg života.

Nema više ni ljubavi ni seksa. Jedno od vas dvoje odlučilo je da više, jednostavno, ne ide. Obično je samo jedno za razvod. Ako je pak vaš razvod posledica obostranog neslaganja, vi ste u koliko-toliko boljoj poziciji. Jednoga dana možete biti i prijatelji, a to će vašoj deci (ako ih imate) mnogo značiti.
Ali, niste vi te "sreće" i razvod vam predstavlja noćnu moru. Ne znate kome i kamo da se okrenete i, nadasve, ne znate šta ćete sada? Kako nastaviti dalje, i sa kim, i da li postoji dalje?Za početak, treba vam advokat. Neka to ne bude vaš zajednički prijatelj, koga ćete usloviti da stane na vašu stranu ili zahtevati da bira između vas dvoje. Ovoga puta zaboravite sve što je zajedničko, uključujući i zajednički telefonski imenik. Od sada ste sami i ne računajte da će vaši zajednički prijatelji razumeti samo vašu stranu i napasti nju/njega energijom besa koju vi imate kada je/ga ugledate.
Ili je priča možda drugačija: patite, plačete, kukate i spremni ste da molite. Ali koga? Onoga ko vas je ostavio i koga nije više briga za vas? Mislite da ste bez svoje jače ili lepše polovine niko i ništa, da ste jedna krhotina od čoveka i da je on(a) sa sobom odneo(la) i deo vas. Želite da zatvorite oči i da, kada ih otvorite, svemu bude kraj. Ali, ništa se ne dešava.
Ništa nije lako, pa čak ni stavljanje svoga potpisa na dokumenta o razvodu. Možda će vam ruka zadrhtati, možda ćete se u tom trenutku predomisliti i pomisliti da je tada već kasno.
Ako se već i taj formalni deo odradi, možete nastaviti zajednički život. Ne morate bukvalno nastaviti zajedno da živite, ali možete povremeno izlaziti. Prvo oprostite. U ljutnji i afektu mogli ste reći i uraditi nešto što je moglo da povredi jedno drugo. Razgovarajte i ispravite pogrešne odluke. Postanite makar jedno drugom prijatan sagovornik.
Možda vas je samo taj papir na neki način sputavao ili obećavao i suviše - večnu ljubav. Ko zna šta se sve iza razvoda krije. To niko ne zna pouzdano, ali vi možete to saznati. Prihvatite izazov i krenite u život na nov način, možda baš onako kako ste maštali dok ste bili dete, a onda su vam neki red i shema u životu to oduzeli i odneli, ali ne u nepovrat.