Registracija
Upoznavanje.net vam pomaže da se povežete sa drugim ljudima iz vašeg života.

Pokret "Grinpis" (Greenpeace) pozvao je Evropsku uniju da zabrani upotrebu odredjenih vrsta hemijskih omekšivača plastike u izradi seksualnih pomagala, pošto sadrže otrovne supstance. Prema tvrdnjama "Grinpisa", reč je o istim hemikalijama koje je EU već zabranila u izradi dečjih igračaka, pa bi ih trebalo zabraniti i u izradi "igračaka za odrasle".Ispitivanja su pokazala da osam od devet "igračaka za seks" sadrži otrovne hemijske sastojke, i to u količinama izmedju 24 i 51 posto.
"Neverovatno je da se takve supstance uopšte koriste u izradi seksualnih pomagala. Poslednjih nekoliko godina ispitivali smo sastav brojnih proizvoda i dosad nismo našli ovoliku koncentraciju opasnih hemikalija", saopšteno je iz sedišta "Grinpisa".
Ispitivanja su pokazala da su korišćene hemikalije opasne za hormonski sistem, da utiču na plodnost, rad bubrega i jetru.

Reč je o supstancama koje se koriste da bi se smekšala plastika, a "Grinpis" ističe da zabrana tih supstanci ne bi značila i "nestanak" omiljenih igračaka za odrasle - pošto postoje neškodljive alternative otrovnim "omekšivačima", preneo je AFP.