Registracija
Upoznavanje.net vam pomaže da se povežete sa drugim ljudima iz vašeg života.

Dešava se to. Nije problem u tome da se ne volite; naprotiv, volite se jako mnogo. Zajedno ste već neko vreme i stvari su sad već prilično uhodane. Oboje ste zatrpani poslom, pa je dobra organizacija neophodna. Zna se kad se jede, kad se spava (onoliko koliko je to u sumanutom tempu života moguće dosledno ispoštovati), kad se viđaju prijatelji, rodbina i pomalo rođaci, zna se i kad se vodi ljubav. Znate već napamet i tačno kako izgleda kad vodite ljubav; sve je u dlaku isto kao i prethodnog puta, i onog pre toga, i onog pre...
Problem je što ne uživate u takvom vođenju ljubavi. Niste dete; imate već dovoljno iskustva da ne biste očekivali da seks bude onako intenzivan kao u prva dva meseca zabavljanja (kada ste i posao zapostavljali zbog dodatne porcije maženja, i ne samo maženja, a i partner je bio više nego voljan da vam udovolji u tome). Ipak, niste očekivali ni da vam bude ovako dosadno; dešava se da na seks pristanete samo da ne biste razočarali partnera, a da u tome nimalo ne uživate i samo čekate da se završi.To nije neuobičajena situacija; većina parova, pre ili kasnije, prođe kroz to. Nije ni sitan problem; ima onih koji se ne snađu s tim, pa im i veza bude uništena. Zato, evo podsetnika kako da "osvežite" svoj seksualni život i kako da to uskladite sa svakodnevnim obavezama.

To nije neuobičajena situacija; većina parova, pre ili kasnije, prođe kroz to. Nije ni sitan problem; ima onih koji se ne snađu s tim, pa im i veza bude uništena. Zato, evo podsetnika kako da "osvežite" svoj seksualni život i kako da to uskladite sa svakodnevnim obavezama.

Mnogo je bolje rešenje da, ako vam, recimo, smeta to što uvek na isti način vodite ljubav, predložite partneru neke nove tehnike (možete reći da ste o njima čitali ili ih videli na televiziji). Slobodno preuzmite inicijativu kad se radi o unošenju promene u vaš seksualni život; ako želite da eksperimentišete (na primer, vodite ljubav pre odlaska na posao), pokažite spremnost za to. Preuzimanje inicijative navešće vas da se osećate bolje, a i vrlo je verovatno da će to uzbuditi i vašeg partnera.

Evo još nekih predloga koji vam vođenje ljubavi mogu (ponovo) učiniti zanimljivim. Možete predložiti partneru da vodite ljubav tamo gde ste to prvog puta uradili (ukoliko to nije bilo na drugom kraju planete, naravno). Vrlo je verovatno da će to mesto i u vama i u partneru probuditi uzbuđujuća sećanja.

Obratite pažnju na svoj biološki ritam; ako vam se često vodi ljubav, na primer, nedeljom ujutro, pošaljite jasnu poruku partneru veče ranije. Vaše primamljujuće reči biće uzbuđujuće koliko i sam seks koji sledi.

Uspostavite neke "tajne seksi signale" sa partnerom. To znači da smislite neki način komunikacije koji ćete samo vas dvoje razumeti, sitne signale koji će vašem partneru nedvosmisleno staviti do znanja da ste raspoloženi za vođenje ljubavi. Uzbudiće vas i smišljanje signala, i saznanje da je to tajna koju samo vas dvoje razumete, kao i signali koje budete slali jedno drugom. To može da bude nešto zaista sasvim sitno, kao poljubac u vrat. Videćete, sledećeg puta kad to uradite svom partneru za vreme neke dosadne večere u društvu, učiniće sve što može da vas odvede odatle - i pravac kući kako biste oboje uživali.

Mali saveti i naizgled neimpresivne taktike, ali mogu vas osloboditi dosadnog seksa zauvek. Bitno je da izađete iz začaranog kruga dosade. Posle toga, povratka nema.