Registracija
Upoznavanje.net vam pomaže da se povežete sa drugim ljudima iz vašeg života.

od

Prvo viđenje je uvek stresno, hteli vi to da priznate ili ne. Spremni ste da uradite skoro sve kako biste ostavili dobar utisak, a istovremeno oprezno pratite svaki pokret osobe s kojom ste izašli, kako ne biste nešto zabrljali.

Bez obzira na to koliko godina imate ili koliko ste to puta prošli, ako se spremate za prvi izlazak s nekom osobom koja vam je simpatična, draga ili ste zaljubljeni u nju, uvek ste nervozni, pitate se kako će proći, šta reći, šta obući i kako se pona­šati. ...

ŠTA OBUĆI?

Mora biti nešto u čemu se osećate dobro, ali nikako nemojte obući nešto previše izazovno. Nemojte doći na prvi sastanak u ultrakratkoj mini suknji i duboko dekoltiranoj majici jer ćete mu poslati potpuno pogrešnu poruku. Ako znate gde idete, garderobu prilagodite tom mestu, ali ako ne znate, obucite se malo neutralnije. Ukoliko ste neodlučni, a nije vam pri ruci niko da proceni šta vam bolje pristaje, prisetite se u čemu vam obično ljudi kažu da izgledate dobro i to obucite.

TEMA ZA RAZGOVOR

Bez obzira na to koliko vam se dopao, nemojte ga preplašiti planiranjem budućnosti odmah posle prvog sastanka. Ne­mojte se odmah zamišljati pred oltarom sa osobom sa kojom ste prvi put izašli!

Druga stvar koju ne treba spominjati jesu bivši partneri. Takav Razgovor nikad nije dobar, ili ćete ostaviti utisak da ga još volite ili da sve uporedujete s njim, a to, jednostavno, niko ne voli.

Pripazite da u razgovoru ne preterate s odobravanjem, jedno je nasmejati se ispričanom vicu, ali ne morate na svaki umirati od smeha ili govoriti da volite sve što i on voli. U tom slučaju možete ostaviti utisak da nemate svoje mišljenje.

OPUSTITE SE

Sa opuštenim ponašanjem ćete ohrabriti drugu stranu. Pazite samo da ne preterate. Pripremite par tema o kojima biste mogli da razgovarate kako biste izbegli neugodnu tišinu. Teme mogu biti razne, od poslednjeg koncerta na kojem ste bili, filma koji ste pogle­dali, TV-programa, sporta koji volite ...

Takođe, pre izlaska smislite gde možete otići jer se može desiti da druga strana ne ma predlog. Uvek budite ljubazni i pristojni prema osobi s kojom ste izašli. Uvek se ponašajte prema ljudima onako kako biste hteli da se oni ponašaju prema vama.

Zabavite se, to je samo sastanak na kojem ćete se družiti nekoliko sati sa novim poznanikom. Zato se razvedrite. Opustite se, uživajte i nemojte se opterećivati da li će se svaka vaša reč pogrešno shvatiti. Ipak bi to trebalo biti ugodno druženje, a ne isprogramirano veče.

BUDITE SVOJI

Nemojte mučiti sagovornika svojim nesigurnostima i problemima, a pogotovo mu nemojte spominjati kako ste zatekli bivšeg da vas vara ili o problemima u porodici. Probajte da se zadržite samo na temama koje će odavati vašu ličnost, talente, interese i vrednosti, a negativne misli ostavite kod kuće. Nemojte se praviti da ste neko ko niste. Ako pušite, a on ne, nemojte to skrivati, jer će se kad-tad otkriti, a bolje da sazna pre nego kasnije.

Nemojte mu davati lažnu nadu. Ako vam je bilo lepo, dajte mu to do znanja, ali ako vam se nije dopao, diskretno mu dajte do znanja da neće biti drugog sastanka i nemojte ga zavaravati poljupcem.

I, na kraju, budite oprezni. Nemojte svakog stranca odmah pozivati u kuću na vino ili šolju kafe. Uostalom, ako vam se dopao, odgadanjem intimnosti više ćete se radovati idućim sastancima.