Registracija
Upoznavanje.net vam pomaže da se povežete sa drugim ljudima iz vašeg života.

„Svakog jutra, čim otvorim oči, moj suprug ispruži svoju ruku, zagrli me i čvrsto se priljubi uz mene i počne da pevuši na moje uvo:
„Najlepša koju sam upoznao si ti moja ljubavi, najlepša žena na svetu samo si ti...”
I tako ja još uvek usnula, topla u širokoj staroj iscepanoj majici i bez brusa slušam njega kako mi peva.
Na sebi imam helanke koje su na par mesta pocepane, a nisam se tuširala dva dana, a kosu nisam prala cele nedelje. Masna je, a imam i perut.
Nije potrebno da pojašnjavam kako NISAM najlepša na svetu, je l' tako?
Verovatno ne bi ušla ni u top 100 nalepših supruga sveta. Zapravo, verujem da bi me disfalifikovali sa tog imaginarnog takmičenja. Ali, on i dalje pevuši. I zaista veruje u to da sam baš JA najlepša. Ja. Ja?
Pre nego što sam ga upoznala rodila sam četiri bebe, a stomak mi je, prirodno, potpuno prošaran strijama, koje više liče na debele ožiljke. Torzo mi je suviše dug u odnosu na prekratke noge, a kad ne-daj-bože potrčim, grudi mi se toliko tresu da prizor postaje neprijatan.
I, da, on je sve to video. Ceo paket, bez izuzetka. I on i dalje veruje da sam najlepša žena na svetu.
U početku sam ga terala da ide kod oftamologa kako bi proverio vid jer mi je bilo potpuno nejasno kako tako nešto uopšte može i da izgovori.
Bio je oženjen i pre mene, tako da sam sigurna da ja nisam jedina koju je video golu, a i sigurna sam da ima bar jedan primerak „Plejboja” gde može da vidi kako zaista izgledaju „najlepše na svetu”.
Kako je onda moguće da me on vidi tako savršenu, a da ja sebe vidim potpuno drugačije?
Možda su za taj fenomen ženske preopterećenosti krivi modni časopisi koji besramno forsiraju besprekorna tela top modela uz boldovane naslove: „Ovako treba da izgledate”.
Kako smo dozvolili da nam Društvo nametne taj groteskni stav da je jedino veličina O dovoljno dobra i da žene preko 20 godina ne zalužuju ni kompliment.
Naravno da su mlade devojke sa čvrstim, zategnutim telima predivne.
Ali, prelepe su i trudnice koje nose veličinu 44. Sigurno vam to kaže i vaš suprug, zar ne? Ali vi ga ne slušate.
Dok se kupate i razmišljate o tome kako bi bilo divno da ponovo imate ravan i zategnut stomak, vaš partner razmišlja kako ćete da vodite ljubav čim završite sa tuširanjem.
Znate to, zar ne?
Ako biste se sad okrenule prema njemu i rekle mu: „Hajde da vodimo ljubav, odmah ovog momenta”, da li zaista mislite da bi vam rekao: „Može, ali sačekaj da ugasim svetlo kako ne bi morao da gledam tvog grozni celulit dok imamo seks”.
Na posletku ovako stoje stvari:
Dok žene razmišljaju o svojih apokaliptičnih pet kilograma viška, muškarci ih jednostavno obožavaju baš takve kakve jesu.
Ne moram posebno da istražujem ovaj fenomen, ova naša jutra su sasvim dovoljna.
Ko vam govori da niste idealne?
Ko vas ubeđuje da niste dovoljno dobre?
Verovatno samo oni koji vam ionako nisu baš bitni. Ljudi koje ionako ne poznajete. To je taj isti glas u glavi koji vam govori da se pokrijete kako neko slučajno ne bi video vaše strije. Isti taj glas vam šapuće da ne zaslužujete povišicu i da niste dovoljno dobra majka, i da nikada nećete biti srećne.
Ko vam, sa druge strane, govori da ste prelepe? Samo običan muškarac koji vas ujutro grli, koji vodi ljubav sa vama, koji vas svakog dana vidi golu bezbroj puta.
On mi ujutro pevuši da sam predivna. Bez fotošopa, plastičnih operacija, ekstenzija, šminke i zategnutog čvrstog tela. Da li sam najlepša žena na svetu? Moj muž kaže da jesam, a meni je to sasvim dovoljno.