Registracija
Upoznavanje.net vam pomaže da se povežete sa drugim ljudima iz vašeg života.

Ne vjerujem da je bilo koja zena koju poznajem zeljela da bude jaka ali to se mora ako si zena.Vecina nije ni imala priliku da odluci sta ce da bude,jer zena nema pravo da bira, jednostavno mora da cini sve, cak i ono sto bas nece.
Bez obzira na srecu koju neka od nas ima kad je u pitanju porodica u kojoj raste na zivotnom putu je cekaju iskusenja koja jednostavno mora da savlada.Najprije ,tu su nevjerovatno glupe bajke koje pricaju da tu negdje postoji nagrada za stoicki otrpljene nesrece u vidu nekih zlih vjestica i zvjeri koje su spremne prozdrijeti one zrtvovane.
Potom dolazi skola u kojoj takode cekaju u zasjedi nove zablude u vidu indoktriniranih uciteljica koje nastave mozgovnu tiraniju uvodeci male djevojcice u okrutni svijet prekorijevajuci male "tuzibabe" pa vec do petnaeste godine vecina djevojcica mirno prima zlostavljanje suprotnog pola.
Mogla bi do sutra da navodim primjere od toga da za dobre ocjene djevojcice moraju sve da znaju pa do tog da niko im niko ne objesnjava da ih djecaci ne smiju dodirivati bez njihovog dopustenja.Dali je iko vidio da se djevojcica zaleti i dohvati djecaka za njegovo spolovilo.Naravno, to bi bio takav blam da bi roditeljima odmah preporucili psihijatra.
Zadrzati zdrav razum do zrelog doba je takav podvig da to mogu samo one koje razviju beskompromisnu individualnost i naravno za to postoji kazna koju je ova civilizacija spremila za zenu.Prije svega za njom se viju kao tamni oblak one pripadnice pola koje moraju da opravdaju svoje vec ustaljene zablude do stravicne tisine od drugog pola.Svi bi oni rado da dijele starost sa samosvjesnim i jakim zenama koje pritom izgledaju srava ali avaj, smrzne im se dusa kad ih ona pogleda.Zaboga, kako skinuti krunu savrsenog muzjaka koji ne zna ocemu bi pricao sa takvom zenom jer tek sa njom zapravo shvata da mu je kruna od sarenog papira koju mu je jos u djetinjstvu stavljena a on mislio da je zlatna i da je ne mora nicim zasluziti.
O ovome pisem jer je ovo najljepsi pomen mojim divnim roditeljima osobito ocu koji je bio stvarni muskarac i majci koja je bila uistinu zena te su me naputili da o svemu razmisljam i da svaka moja prosudba mora biti proci dve provjere, onu u glavi i onu u srcu.Time vodena imala sam snage i hrabrosti zivjeti kao jaka zena cineci dobro drugima i ne cekati spasioca ili kakvog princa da me usreci.
Jedina emsancipacija koja je potrebna ovoj civilizaciji je emancipacija covjeka. Sasvim je besmislen rat polova gdje su jedni i drugi ugrozeni od onih koji razaraju planetu zbog imaginarnog profita.
Srasno me boli kad vidim osujecene djevojke i mladice na ovom sajtu koji se reklamiraju svojom golotinjom.Bolno mi je pomisliti koliko su bili zlostavljani ili zapostavljani u svojim porodicama.Jos gore mi je pri pomisli kako ce njihova djeca razviti takve intelektualne i emotivne hendikepe.
U zadnje vrijeme super se zabavljam citajuci veoma nadahnute blogove takode jakih i samosvjesnih zena i zeljela bi ovako da im se zahvalim za dragocjene lijepe trenutke.Da ne bude zablude, ja volim muskarce i u zivotu sam imala samo one prave uz koje sam se osjecala kao zena .Kako sam starija valjda mi se istanjila tolerancija na samozvane princeve koji i na ovom sajtu sire svoj kuzni sarm procijenjujuci zenska grla kao bogom dani suci.
Zato drage moje, milom ili silom nastale jake zene, budite ustrajne i cvrste jer od nas zapravo zavisi zdravlje i opstanak ljudske vrste.Ako imate djecu tek onda ne smijete posustati.