Registracija
Upoznavanje.net vam pomaže da se povežete sa drugim ljudima iz vašeg života.

NEVJERA zahtijeva nekoliko faktora koji se međusobno poklapaju, a čak i ako te tip prevario u alkoholnom ludilu, ipak je postojalo nešto što ga je na to natjeralo (ili nije postojalo nešto što bi ga u tome spriječilo). Nevjera dolazi u mnogim oblicima, ali neke stvari su svakoj zajedničke:

Emocionalna udaljenost

Najveći razlog nevjere je često upravo emocionalna udaljenost. Partneri prestaju razgovarati, ispunjavati potrebe druge osobe i udaljavaju se zbog dnevnih obaveza, a s vremenom njihova veza postaje više poslovni odnos nego bilo što drugo.

Izgled nije toliko važan

Iako će se možda nekome dogoditi, u pravilu izgled druge osobe nije razlog za nevjeru. U nedavnom istraživanju o varanju, 88 posto muškaraca je izjavilo kako osoba s kojom su prevarili svoju partnericu nije bila privlačnija od partnerice.

Znakovi nevjere

Osoba koja je nevjerna često provodi manje vremena kod kuće, ne javlja se na mobitel, nije raspoložena za seks sa partnerom i uvijek pronalazi isprike kada treba doći do fizičkog kontakta.

Virtualni flert

Facebook i ostale društvene mreže otežale su određivanje onoga što je prihvatljivo, a što nije. Najbolji način da saznaš je li tvoj bezazleni flert ušao u domenu prevare je ovo: Zamisli da tvoj dečko pročita te poruke. Ako bi ti bilo neugodno, znači da radiš nešto što baš i nije dobro.

Ponovljena prevara

Često kažu da će osoba koja je jednom prevarila prevariti opet. Ovo je možda istina, ali nisu baš svi isti. Ako osoba pokazuje kajanje i osjeća se loše zbog prevare, teško je da će tako lako ponoviti istu stvar. Više se treba brinuti ako osoba ne pokazuje žaljenje i pronalazi isprike za svoje ponašanje.