Registracija
Upoznavanje.net vam pomaže da se povežete sa drugim ljudima iz vašeg života.

"...Ljubav ih je gonila napred. Ljubav koja ih je ponovo vratila kuci. Ljubav je ocvrsla njihove ruke za vesla i zagrejala njihove tetive da izdrze kisu. Putovanja na koja su se otisli prevazilazila su zdrav razum; ko jos napusta ognjiste zbog otvorenog mora? Narocito bez kompasa, narocito zimi, potpuno sam. Koliko ste spremni da rizikujete, pokazuje koliko vredite. U prisustvu ljubavi, ognjiste i traganja postaju jedno..."

"...Patnja ne daje mogucnost da se okrenete i vozite nazad niti vam nudi zaustavnu traku. Nastavljate da putujete, noseni onim iza sebe, spoticuci se o ono ispred. Nastavljate da putujete ogromnom brzinom mada su dani mumificirani olovom. Sve se odvija tako brzo od trenutka kada vas je obuzela, nema sidra u stvarnom svetu koje bi vas usporilo, nicega za sta biste se pridrzali. Patnja izvlaci zivotne podupirace, ostavljajuci vas da slobodno padate. Kakav god da je vas vlastiti pakao, naici cete na milion takvih kao sto ste Vi u Patnji. To je grad u kojem se ostvaruje svacija nocna mora..."

"... Ovde pocinje prica, u ovoj oronuloj sobi. Zidovi eksplodiraju. Prozori se pretvaraju u teleskope. Mesec i zvezde u ovoj sobi postaju sve veci. Sunce visi iznad kamina. Pruzam ruku i dodirujem ivice sveta. Svet u ovoj sobi pretvara se u zavezljaj. Iza vrata, tamo gde je reka, tamo gde su putevi, bicemo ti i ja. Kada podjemo, mozemo da ponesemo svet sa sobom i okacimo sunce o tvoje rame. Pozuri, vec je kasno. Ne znam da li je ovo srecan kraj, ali tu smo, lutamo slobodno beskrajnim poljima."

"...Ja imam teoriju da svaki put kada covek krene jednom od staza sa nekog vaznog raskrsca, onaj deo sebe koji ostavlja nastavlja da zivi nekim drugim zivotom kojim je covek mogao da zivi...... Moguce je da ja uopste nisam ovde, da su se samo na trenutak sreli svi moji delovi sto jure sledeci razne pravce koje sam nekada izabrala ili nisam izabrala. Moguce je da sam i dalje evandjelista na severu, kao i osoba koja je pobegla. Mozda su te dve licnosti na trenutak zbunile jedna drugu. Ja nisam otisla napred ni nazad u vremenu, vec poprecno do necega sto sam mogla da budem..."

Jeanette Winterson