Registracija
Upoznavanje.net vam pomaže da se povežete sa drugim ljudima iz vašeg života.

Nešto već godinama sam prilično alergičan na lik i delo starkelje po imenu Deda Mraz.

Pa pazi samo; isti, kao Genuine product of Coca~Cola, a sve u skladu sa politikom kompanije uspeo je da natera (skoro) sve roditelje da saznaju od dece šta bi želela. Zatim kupe im poklon i onda u krajnje kretenoidnom maniru kažu; ne da su im to oni kupili, već neki imaginarni Coca~Cola starkelja. (koji, btw. ima baš papski crvenu odeždu, a što me dodatno iritira)

Elem, Deko, pa nećeš ga majci.

Ove godine sam svom četverogodišnjem nasledniku obasnio neke stvari.

Dece ima mnogo, baš mnogo i za početak, taj džangrizavi starkelja nema vremena za bilo šta, osim da cele godine špijunra decu (strašnog li zanimanja) i lupa pluseve i minuseve za svako delo.
Naravno, nema vremena čak ni da se udubljuje u razloge i motive dečjeg postupka, već samo krajnje birokratski + oder - pa na kraju godine im pokloni ono što su deca želela. Možda je suvšno da pominjem da razne sindikalne organizacije dele redom nekakve kese sa čokoladama i slatkišima, a naravno, bez obzira na dečije želje.

E, pa sine. Pusti ti tog starkelju već se drži Taje. On je cele godine sa tobom, razume te više nego sve belobrade starkelje zajedno.
Može i da sasluša i da oprosti, a i pokloni dolaze cele godine, a ne samo jednom.


I još što se lika i dela dotičnog tiče. . .

Zbog čega on ulazi kroz dimnjak? Hm?
Pa sav pošten svet pokuca na vrata, zar ne?


A i nos mu je crven - pijandura garantovano!