Registracija
Upoznavanje.net vam pomaže da se povežete sa drugim ljudima iz vašeg života.

od


Jednog je dana Svetac imao priliku popričati sa Bogom, te ga upita:
-Gospode, bilo bi mi zadovoljstvo znati kako izgledaju Pakao I Raj.
Bog odvede Sveca do dvoja vrata. Otvori jedna vrata i dozvoli mu da pogleda unutra. Na sredini sobe, stajao je veliki, okrugli sto. Na sredini stola, nalazila se velika posuda, sa ukusnom i mirišljavom hranom. Osobe koje su sedele za stolom bile su izrazito mršave, modrog lica i bolesnog izgleda. Izgledali su svi izgladnjelo. Imali su kašike sa jako dugačkim drškama koje su bile pričvršćene na njihove ruke. Svi su mogli dohvatiti tanjir sa hranom i uzeti malo, no kako je drška kašike bila duža od njihove ruke, nisu mogli staviti hranu u usta.
Sveti se covek stresao na sam pogled njihovog jada i njihovih patnji. Bog reće:
-Upravo si video pakao.

Bog i čovek se uputiše prema drugim vratima. Svevišnji ih otvori. Scena koju je covek ugledao bila je identična prethodnoj. Bio je tu veliki okrugli sto, posuda prepuna fine hrane. Osobe za stolom su isto imale kašike sa dugačkim drškama. No, ovaj put su osobe bile dobro nahranjene i srećne, razgovarale su medjusobno, zadovoljno se smeškajuci. Sveti covek reče Bogu::

- Ne razumem!

- Jednostavno je - odgovori Bog - sve zavisi od jedne VEŠTINE. Oni su naučili hraniti jedni druge dok drugi NE MISLE NI-NA-ŠTA osim na sebe same.