Registracija
Upoznavanje.net vam pomaže da se povežete sa drugim ljudima iz vašeg života.

Šta je to seksipil ? Da li je to sposobnost seksualnog uzbuđivanja ljudi, ili možda samo seksualna privlačnost suprotnog pola ? Samo fizička privlačnost ili lični kvalitet koji uzbuđuje ? Sam pojam "seksipil" zvuči erotično i senzualno. Ali šta on zapravo znači ?

Prihvatanje sebe onakvom kakva jeste i ljubav prema kvalitetima koje posedujete, jeste osnov seksipila. Ako Vi sami ne možete sebe da volite i prihvatite, kako to možete očekivati od drugih? Budite ono što jeste i osećajte se prijatno u tome, ne postoji ništa erotičnije i senzualnije od činjenice da se dobro osećate u svojoj koži. Tome dodati dozu humora, samouverenosti i očaravajuće vedrine i osmeha – uspeh je zagarantovan! Svi koji zrače seksipilom, po malo su egoistični, ali ne u lošem smislu, već se njihov egoizam izražava u svesti o samom sebi, i ssopstvenim kvalitetima.

Osoba ne mora nužno biti lepa, kako bi zračila seksipilom. Poenta je u tome kako sebe ume da pokaže, da izrazi ono najlepše u i na sebi, narodski rečeno, da ume da se dobro "nosi". Kleopatra, na primer, nije uopšte bila lepa žena, kakvom su je opisivali. Umesto toga, ona je dosta polagala na predstavljanje sebe – koristila je šminku, egzotične parfeme spravljane od posebnog cveća i umela da se pokaže na pravi način.

Jednu seksipilnu osobu čini mnogo toga. Magnetizam, harizma, samouverenost, inteligencija, humor, strast, elegancija, komunikativnost, romantika - karakter…lista je podugačka.

Seksipil se ne stiče rođenjem, to je imidž koji se vremenom stvara, i brusi poput najdivnijeg dijamanta. To je nešto što se godinama uči, to je skup vrlina steknutih vremenom dok radite na sebi. Ali ne polazi to svakom za rukom. Potrebno je imati malo talenta za tako nešto, volje da napredujete i radite na sebi, i malo hedonizma u svojoj bazičnoj prirodi.

Samouverenost, isticanje dobrih strana i osobina, pristupačnost i otvorenost u odnosu sa ljudima, deo su recepta za postizanje seksipila. Svako od nas to ima u sebi. Potrebno je samo probuditi se iz čaure i zablistati najsjajnijim bojama koje same stvaramo i u koje verujemo i imaćemo svet pred nogama.