Registracija
Upoznavanje.net vam pomaže da se povežete sa drugim ljudima iz vašeg života.

Pregled samo jednog posta.
Zašto je čovek sam.
Život prolazi, gde si bio: nigde, šta si radio: ništa. Ne sme se biti mizantrop i osuđivati treća lica što je čovek u životu neuspešan.
A neuspeh je kada je čovek sam. Samoća znači da je čovek u životu davao prednost nekim drugim stvarima i odjedanput, kada vidi koliko ima godina, spozna da je sam. A život je protutnjao. Prođe voz kroz kukuruz. Zbog toga si GLUVO KUČE.
To ne valja. Ne valja biti sam, ne valja se totalno posvećivati nekim drugim stvarima zbog kojih je čovek sam. Nema tu izgovora u tzv. objektivnim okolnostima. Te tranzicija, te raspad države, te ratovi, te sankcije, te agresija, te secesija duklje, te otcepljenje Kosova i Metohije, te izbori, te demonstracije, te ovo, te ono. To je zavaravanje samog sebe.
Ja sam barem dovoljno hrabar, da samom sebi i drugima priznam da sam ja isključivi krivac što sam sada sam.
A nisam trebao da budem sam. Ali, tako se desilo. (Mogu se malo tešiti da možda nisam trebao ići u srpski oslobodilački otadžbinski rat, gde sam se četiri godine borio za krst časni slobodu zlatnu. Ali, kako bi to moglo proći bez mene).
Ko će sada nekog olinjalog starog. Ili mladog a samog. Niko. Sada postoje floskule o uspešnim ljudima. To znači, da ima lovu do krova, kuću, poslovni prostor, atraktivan posao, auto, završenu školicu i slčno. Ima i termin situiran muškarac (kao da se ne sme tražiti situirana žena). Ima i termin obdaren muškarac.
Pa sada ti udovolji svim tim zahtevima.
A traže i da si krotak, poslušan, miran, tih, da ne piješ, da ne pušiš, da ne arčiš pare na gluposti. Vole kad si sam, a napadaju te što si sam. Kao, nesposoban si da nađeš ženu, pa si sam. Neće te niko, jer si pogan, pa beže žene od tebe. Ili si smrdljiv i prdljiv, pa beže od tebe zbog prljvaštine i boleština.
Ima još toga.
Uglavnom, čovek je sam i traži saputnika ("Osmi putnik"Wink. Traži ga internetom. E, gde ga traži. U virtuelnom svetu. Virtuelni ljudi. Nepostojeći.
Šta reći a ne slagati.-

Gluvo Kuče.

Beograd,
26. avgust 2008. godine
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vreme je 11:05 pm.