Registracija
Upoznavanje.net vam pomaže da se povežete sa drugim ljudima iz vašeg života.

Pregled samo jednog posta.
Svojevremeno smo vec imali temu o flertu, samo nisam uspela da je pronadjem. Mozda mi je i promakla, ali nije ni bitno. Nece biti prvi put da se neka tema ponavlja ili da je slicna.

Uvek sam trvdila da je flert pozitivan i da moze samo da nam prija. Pa, evo, pronadjoh nesto na tu temu, mozda bi bilo zabavno da i vi procitate i nesto prokomentarisete.Deset zabavnih činjenica o flertu

Flert je omiljena zabava mnogih - sam po sebi ne mora ništa da znači, može da bude samo zabavan način da se nekome dopadnete i da sebi potvrdite da ste u stanju da privučete pažnju suprotnog pola - a može i da dovede do lepih veza. Možda će vas zanimati deset zabavnih činjenica o flertu.

1. Flert vam poboljšava zdravlje. Nekoliko različitih studija je pokazalo da oni koji flertuju imaju veći broj belih krvnih zrnaca od onih koji ne flertuju, da im je imunitet jači i da se ređe razboljevaju. Dakle, sledeći put kad vas neko optuži zbog flerta, možete se nevino osmehnuti i reći da vi to radite isključivo zbog zdravlja (nećemo sad o tome koliko će to da zvuči uverljivo).

2. U flert ne spada samo zavodničko gledanje. Naučnici su dosad izbrojali 52 različita signala koja se koriste za flertovanje (neverovatno, naročito ako ste već "veteran" u flertovanju i mislili ste da znate sve što tu ima da se zna). Od tih signala, zabacivanje kose je najčešći.

3. Postoje mesta u kojima je flert protivzakonit! Doduše, to su uglavnom stari zakoni koje više niko ne primenjuje, samo još uvek nisu izbačeni iz zakonika. Recimo, Litl Rok u Arizoni - tamo postoji zakon da je blago zadirkivanje u razgovoru (može da se upotrebi i za flert) kažnjivo sa 30 dana zatvora. U Njujorku postoji zastareli zakon koji kažnjava muškarca koji požudno pogleda damu - prvi put sa 25 dolara, a nakon ponovljenih prekršaja prinudnim nošenjem naočnjaka (komadi kože koji se stavljaju konjima kako bi im onemogućili periferni vid) svaki put kad izađu u šetnju.

4. Ne čekaju svi na slobodno vreme i izlaske. Mnogo je onih koji flertuju na putu do posla ili škole, ili iz automobila, s osobom u drugom automobilu. I, verovali ili ne, čak 31 odsto takvih flertova završi se pozivom na izlazak.

5. Flert ne mora uvek da bude licem u lice. Naravno, zabavnije je i interesantnije kad jeste licem u lice, ali se pokazalo da mnogi koji se upoznaju preko Interneta veoma uživaju i u flertovanju kroz mejlove ili kroz čet.


6. U viktorijansko vreme lepeze su se obilato koristile za signaliziranje u flertu. Lepeza stavljena preko srca je onome koji vam se udvara stavljala do znanja da je osvojio vaše srce. Poluotvorena lepeza naslonjena na usne značila je dozvolu za poljubac. Skrivanje očiju iza otvorene lepeze značilo je "volim te", dok je brzo višestruko otvaranje i zatvaranje lepeze upozoravalo osobu kojoj je signal upućen da je prava zloća.

7. Danas se mobilni telefoni obilato koriste za flertovanje. Prema jednom istraživanju, polovina svih korisnika mobilnih telefona koristila je ili koristi tu napravicu za flertovanje porukicama.

8. Moguće je preterati s nekim signalom. Prema statistikama, najčešća greška koja se dešava tokom flerta je previše kontakta očima. Dakle, bez pokušavanja da pogledom "probušite rupu" u osobi s kojom flertujete!

9. Ponekad, flertujući gestovi nisu ono što mislite da jesu. Jedno istraživanje je pokazalo da se momcima i muškarcima često dešava da ponašanje koje je samo prijateljsko protumače kao flert. A mi bismo dodali da se to dešava i devojkama.

10. Flert je univerzalna pojava. Devojka iz naših krajeva možda i nema baš mnogo zajedničkog s devojkom iz Amerike ili iz Kambodže, ali će flertujući gestovi koje sve tri upotrebe biti vrlo slični: osmeh, podizanje obrva, odvraćanje pogleda, kikotanje. Flertuju i životinje, sisari, ptice, gmizavci, pa i neke ribe imaju svoje rituale flertovanja. To je super: ako jedan gušterčić može da se potrudi da deluje slatko da bi privukao pažnju suprotnog pola, sasvim sigurno to možete i vi.
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vreme je 8:38 pm.