Registracija
Upoznavanje.net vam pomaže da se povežete sa drugim ljudima iz vašeg života.

Pregled samo jednog posta.
Osnivanjem Srpske napredne stranke na čelu sa Tomislavom Nikolićem Srpska Radikalna stranka je faktički raspolućena.

Analiza rezultata lokalnih izbora koji su nedavno sprovedeni u četiri opštine u Srbiji pokazuju da su Radikali i bukvalno "pukli", te da su im Naprednjaci preuzeli tri četvrtine biračkog tela, s tim da kada se saberu glasovi koje su osvojili navedene dve stranke, imaju manje nego što je Srpska Radikalna stranka pre rascepa sama osvajala u tim sredinama.

Ankete i istraživanja koja su u međuvremenu sprovođena pokazuju da je Srpska Radikalna Stranka znatno oslabila i da su joj Naprednjaci preuzeli oko tri četvrtine pristalica.

Da li to znači da su Radikali skroz "ugasili" i da će već na narednim parlamentarnim izborima biti izbwisani sa političke scene Srbije?
Kakve su vaše procene u tom pogledu?
Moje mišljenje je da sudbina Radikala u mnogome zavisi i od sudbine Vojislava Sheshelja u Hagu. Ako on bude oslobođen, moći će politički da se aktivira ponovo i u tom slučaju Radikali će zadržati odredjeni uticaj u biračkom telu (oko 10-tak procenata maksimalno). Ako bude osuđen što je verovatnije, mislim da će Radikali za nekoliko godina u potpunosti da nestanu sa političke scene Srbije, tj. da već na prvim narednim parlamentarnim izborima neche ni da proDŽu izborni cenzus.
8)

Šta bi za Srbiju bilo bolje?
Sva vremena su GMT +1. Trenutno vreme je 6:21 am.