Registracija
Upoznavanje.net vam pomaže da se povežete sa drugim ljudima iz vašeg života.

Pregled samo jednog posta.
Beleške jednog neženje
Politika - Subota, 27. decembar 2008. 21:00


Kao i svaki neženja koji drži do sebe, odnedavno imam profil na Fejsbuku. Za one koji slučajno ne znaju, Fejsbuk je egzibicionističko-voajerski sajt koji spaja ljude iz čitavog sveta. Egzibicionizam se odnosi na ono kako sebe predstavite na profilu, a profili ostalih meta su vašeg voajerizma. Sistem savršeno funkcioniše na činjenici da je čovek radoznala živina.

Nekada su egzibicionisti nosili mantil, a voajeri dvogled. Danas se sve svodi na laptop.

Osim što povezuje ljude, Fejsbuk ih organizuje u klubove obožavatelja i pomaže u prenošenju poruka o humanitarnim i ostalim društveno odgovornim akcijama. Jedino na Fejsbuku možete naći fan klub Lige socijaldemokrata Vojvodine osnovan u Vlasotincu, pridružiti se peticiji pod nazivom "Umolite Seku Sablić da više ne snima reklame za prašak" ili pomoći akciju spasavanja patuljastih ždralova sa Madagaskara.

Preko Fejsbuka pronašao sam nekoliko drugova iz detinjstva o kojima, osim imena i prezimena, nisam imao nikakvih informacija. A onda sam jednim klikom na njihov profil saznao sve. Pronašao sam i ove novije. Znam sve o njihovim aktivnostima iako nikog od njih nisam video mesecima. Otkad sam i svoje komšije iz zgrade uvrstio među Fejsbuk prijatelje, kafu pijemo samo po aplikacijama.

I članovi familije postali su mi Fejsbuk drugovi. Retko se viđamo, a u poslednje vreme porodični ručak svodi se na gotovo jelo koje nam majka servira u inboks.

Nalazio sam, ali su nalazile i mene. Prvo jedna, a onda i sve ostale bivše verenice. Sajber eks, tako sam ih nazvao. Sada me ozbiljnije kontrolišu nego onda kad je trebalo. Nalaze me i neke kanadske babe koje su, ohrabrene daljinom i viznim režimom, prilično direktne.

Upoznao sam i neke ovdašnje devojke. Startovao sam ih na isti način kao u "kameno doba" kada nije bilo Fejsbuka, kada se izlazilo u kafiće i diskoteke. Najčešće postoji obostrana želja da se vidimo, ali to podrazumeva da se makar na nekoliko sati lišimo Fejsbuka. Još se nije pojavila takva žena, a kada se to dogodi, moj status neženje biće definitivno ugrožen.

lol lol lol

Mene je ovaj tekst nasmejao, doduše nekako kiselo...
Pa da podelim sa vama... jer se vidim kako sam sve duže pred tom stranicom...
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vreme je 2:28 pm.