Registracija
Upoznavanje.net vam pomaže da se povežete sa drugim ljudima iz vašeg života.

Na Zapadu se status coveka chesto procenjuje po tome kakav auto vozi i kakav sat nosi na ruci. Zato recite...
Koji auto imate i kolika je sadasnja vrednost vaseg auta?
Koji sat nosite i za koliko bi mogli prodati ga ako bi sad prodavali? Pripadate li vishoj, srednjoj ili nizoj klasi?
U Engleskoj su klasne razlike izrazene veoma i tacno se zna gde ko pripada, tako da nema puno meshanja medju klasama ni kada se radi o licnim, porodicnim ili odnosima u poslu. Znam da u Srbiu to nekad nije tako bilo. Kako je sada?
I sad je tako u Srbiji.

A, Amerika i Engleska bice zemlja Proleterska lollol
roll Vi ste pripadnik srpskog pokreta komunista? Koliko meni poznato je iz novina, komunisti nisu na vlasti vishe. Novi predsednik Obama krenuo vec je da uvodi socializam u Americi pa nije iskljuceni da ce i Braun u Engleskoj, posto Englezi u politici imitiraju Amerikance po mnogo cemu. Znaci, za komuniste vreme radi.
Vozim auto sa 4.5 tocka (umesto rezervnog ima onu staku od pune gume); nosim sat sa 3 skazaljke i prozorcicem za datume koji je toliko sitan da ga i ne vidim; i s'd koje je moje mesto? Nemam pojma, al' meni je udobno.......
Kako nam je Snesko opisao podelu na kaste, izgleda kao da zivi u Indiji a ne u Engleskoj.

Vozim auto star 22 godine, koji ima potpuno neprocenjivu vrednost, a druzim se sa ljudima koji imaju nove i skupe automobile, kao i sa onima koji nemaju nikakvo vozilo. Tako vi je to kod nas u Srbiu.

lollollol


Nego, nesto ovde opet mirise na zajebanciju i neciji dupli nick. lol


Ne znam da li ga je Kajla proverio u medjuvremenu
Gospodine Sneshko,
Bogu hvala da ima neko neiskusniji (namerno nisam napisao naivniji) od mene na ovom forumu,
U ovoj Evropskoj Uniji (kad sam odlazio, nije postojala),
ma koliko sam listao podatke galaktickog comp.-a, ne postoji drzava Engleska,
Ako je to "ono" (u sastavu G.B), Yes, oni sto imaju teritoriju u (pokraj) prelepe Argentine, pa se jos i "dave" po nekim zalivima, e onda da ste pitali za podmornice ili bar korita koja plutaju ...
Ma sve to nije (f)azno (ovo je podsecanje na Telmu), jer mene su lansirali jos iz SFRJ (S.edam F.olira R.adi J.edan);
i to bez sata i automobila
Da ne bese nasih drugova iz SSSR, (S.edam S.edi S.edam R.adi) i da ne poslase pre mene Lajku, ne bi ni znao da tamo gore moze i da se dise....
Sada sam prizemljen na najlepsem kutku majcice Ge,e ;nazvanom Srbija i mogu Ti reci govorim jezik stanovnistva (verovatno bolje i od Vas(Tebe), a pogotovu od prelepe duse zvana Telma), pa ipak
NIKO ME NE RAZUME
Pardon, na ovom forumu nekoliko "prijatelja" pokusava
Ako Te Gea nije zarazila imenom (ovo zbog Tvog prvog "avatra"
mislim da cemo se druziti
PS U SFRJ nikad nije bilo klasa, vec samo SLOJEVI roll
Srecno - drug rudar
Vozim BMW starosti četiri godine čija sadašnja vrednost cenim nije manja od 20.000,00 evra, nosim ručni sat Kartije kojih u toj seriji, bar tako mi rekoše kad sam kupovao ima samo 20 primeraka u svetu i čija vrednost nije manja od 7.000,00 evra.

Živim u Srbiji i smatram da sam pripadnik srednje klase.
Pa nek mi sad neko kaže ako sme da se u Srbiu loše živi... 8) Smile
Pravo pitanje bi bilo odakle nam sve to što imamo.
Ja bih poreklo svoje imovine mogao lako i bez problema da dokažem, ali za većinu srpskih bogataša i tajFuna (što bi reko Shojic), nisam baš siguran.
Čuo sam za jednu definiciju srednje klase . . . al' se nikako ne uklapa u ovu temu. Inače, prilikom izgovaranja te definicije, učesnici su pre toga debelo se premišljali i pokušavali da definišu pojam koji od države do države podrazumeva nešto bitno različito.
Pa, naravno. Ne zivi "srednja klasa" svuda isto. Tako da i ne mogu da se stave pod istu "kapu".
Imam kola,imam sat.Sat sam kupio na pijaci,a vredi vise od kola.Pa ti vidi!Čista Srbija.
Pa nije toliko bitno kako se živi, ni lekari, ni pekari ni apotekari ne žive isto u svim zemljama, ali ih je jednostavno definisati.

Pojam srednje klase nije vezan za zanimanje, pa čak ni toliko za imovinsko stanje. Ili da ne tupim toliko, po definiciji koju sam čuo (nadam se i zapamtio Wink ) pod srednjom klasom se podrazumevaju (sitni) privatnici najčešće obiteljskog tipa. (to je otprilike definicija koja je globalno mogla da se ukalupi)
Pa, koja je onda to "srednja klasa" ex YU? Stalno se prica kako vise ne postoji u Srbiji ili sve ih je manje. A, koliko znam "sitnih privatnika" nije bilo tada. Sta je onda cinilo tadasnju "srednju klasu"?
Mi smo imali našu definiciju . . . oni gde rade mama i tata, imaju auto i idu na more. lol
A prema prethodnoj definiciji mogu da se razaznaju poljoprivrednici i zanatlije Wink

p.s. Inače, obzirom da je moja tvrdnja da trenutno je (po svojoj biti) Srbija u feudalnom dobu, srednja klasa je negde u cehovskom povoju. evilWink


Wikica...odgovor na mnoga pitanja.
wink
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vreme je 11:58 am.