Registracija
Upoznavanje.net vam pomaže da se povežete sa drugim ljudima iz vašeg života.

Pregled samo jednog posta.
``Praznici svetog Trifuna, koga slave pravoslavni hrišćani, i svetog Valentina, koji je deo zapadne tradicije, biće obeleženi istovremeno kao zaštitnici iskrene ljubavi.

((http://www.fotorola.com/uploads/e615c2c36b.jpg))

Srpska pravoslavna crkva svetog Trifuna slavi kao velikomučenika koji je postradao za hrišćansku veru, ne isključujući njegov značaj kao zaštitnika bračne ljubavi i vernosti koje su deo hrišćanske propovedi.

Prema hrišćanskom učenju, bračna ljubav je u ravni ljubavi prema Bogu, o čemu svojim delima najbolje svedoče Hristovi velikomučenici, među kojima je i sveti Trifun.

U SPC kažu da sutrašnja proslava svetog Valentina pripada više zapadnom marketingu nego istinskoj veri i da taj način slavlja nije baš blizak našoj i tradiciji pravoslavnih naroda, već nekom drugom duhovnom prostoru.

Običaj da se polovinom februara slavi praznik zaljubljenih potiče iz vremena antičke Grčke i Rima kada su slavljena božanstva plodnosti i zaštitnici svetosti braka.

Na Dan zaljubljenih ili Valentinovo običaji su različiti i sve više se vezuju za potrošačko društvo dok se u pravoslavnim hramovima i u pravoslavnim domovima na Trifundan poštuje pretežno vekovna tradicija crkve.``


Da li ce to da vas spreci da nekome cestitate taj dan i pozelite da budete neciji Valentin ili da neko bude vas
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vreme je 10:14 am.