Registracija
Upoznavanje.net vam pomaže da se povežete sa drugim ljudima iz vašeg života.

Pregled samo jednog posta.
Tema: Legenda
Umro Majkl Džekson
26. jun 2009. | 00:15 -> 08:07 |
Los Anđeles -- Svetska pop zvezda Majkl Džekson umro je u četvrtak u Los Anđelesu u 50. godini života zbog srčanih problema.


Legendarni pevač je u bolnicu dovezen u stanju kome. Džeksonu je stalo srce u kući koju je iznajmio u Los Anđelesu, dok se pripremao za turneju, koja je trebalo da počne 13. jula.

Mediji su javili da je Džekson u četvrtak u podne po pacifičkom vremenu hitno prevezen u bolnicu u Los Anđelesu zbog "zastoja srca". Lekari su ga u četvrtak posle podne po lokalnom vremenu proglasili mrtvim.

Ranije tokom dana bolnička služba je Džeksona našla u njegovom domu u besvesnom stanju, gde su bolničari izveli reanimaciju na licu mesta pošto Džekson nije disao.

Majkl Džekson je trebalo da 13. jula u Londonu počne seriju koncerata, koja je trebalo da traje do marta 2010. godine.

Turneja je produžena na 50 koncerata, pošto su karte za prvih deset koncerata, prodate u roku od nekoliko minuta.

Svi nastupi trebalo je da budu održani na jednom mestu u Londonskoj Areni "O2".

“Samo želim da kažem. Ovo će biti moj poslednji šou. Ovde u Londonu. To je to. A kada kažem To je to, zaista tako i mislim” rekao je tada Džekson.

Majkl Džozef Džekson rođen je 29. avgusta 1958. godine, a karijeru je počeo kao dete zajedno sa svojom braćom u grupi Džekson 5, pre više od četiri decenije, da bi kasnije stvorio neke od najvećih hitova svetske pop muzike.

Solo karijeru počinje albumom "Got To Be There". Najveći muzički iskorak Majkl Džekson je napravio albumom "Thriller" iz 1982. godine, koji je prodat je u 108 miliona primeraka u svetu i to je najbolja prodaja jednog albuma svih vremena.

Početkom novog milenijuma Majkl Džekson ne objavljuje ništa novo.

U javnosti se pojavljuje samo u aferama, a najviše pažnje privukla je druga po redu optužnica za seksualno zlostavljanje deteta 2003 godine.Dve godine kasnije kreće suđenje, koje je trajalo pet meseci. Krajem maja 2005. porota odlučuje da je Džekson nevin po svim tačkama optužnice.

Džekson je poznat i po tome što je donirao milione dolara u humanitarne svrhe radom svoje fondacije, izdavanjem humanitarnih singlova i podržavanjem 39 akcija.

Čak dva puta je uvršten u „Rokenrol hol slavnih", višestruki je rekorder u Ginisovoj knjizi, a tokom karijere je dobio 13 Gremija.

Na prvom mestu Bilbordove liste, bio je više puta od bilokog muškog izvođača u istoriji, a prodao je više od 750 miliona primeraka svojih albuma.
Džekson se ženio dva puta i otac je troje dece.
Sva vremena su GMT +1. Trenutno vreme je 11:30 am.