Registracija
Upoznavanje.net vam pomaže da se povežete sa drugim ljudima iz vašeg života.

Pregled samo jednog posta.
Svako od nas ima neki kompleks. Neko kompleks svog izgleda, odredjenih delova tela, neko kompleks obrazovanja, neko kompleks vise i nize vrednosti...i da ne nabrajam.

Sve su to slozeni unutrasnji konflikti koji oduzimaju poveliku kolicinu mentalne energije prilikom svakodnevnih pokusaja razresenja i koji osobama koje su poznate kao kompleksasi onemogucavaju svakodnevnu, zdravu socijalnu interakciju.
Iako kompleksi kao takvi, retko koga postede, bitno je izaci na kraj sa svescu o njihovom postojanju, a ne zatrpavati ih novonastalim.
Ipak, uspesni sakrivaci komplesno-protivurecnih osecaja vrlo cesto, sa razlicitim brojem ljudskih zrtava, postanu i drustveno priznati i uspesni u svom poslu. To govori o pozitivnom uticaju kompleksa na prezivljavanje, verovatno u kompleksnim vremenima ili kompleksnim situacijama.

Kako god, oni su prisutni medju nama i u nama. Svako od nas se bar jednom suocio sa tim. Neko se uspesno borio i izborio, a neko ih vuce ceo zivot ili je u okruzenju osobe koja ih poseduje.

Nikako da shvate - "Tacka која sе nalazi na sredini duzi ciја је tacka A nezadovoljstvo sobom, i automrznja, а tacka B prihvtanje osobo kao takve. Neki se nikad ne pomere sa te tacke, i traze paznju, ne shvatajuci da geometrija funkcionise i bez njih."

Sta vi mislite o kompleksima i kako ih se najbolje osloboditi?
Da li je uopste moguce oslobditi ih se?
Mozda je, u pojedinim slucajevima to nemoguce? U kojim slucajevia je to nemoguce?
Sva vremena su GMT +1. Trenutno vreme je 11:35 am.