Registracija
Upoznavanje.net vam pomaže da se povežete sa drugim ljudima iz vašeg života.

Pregled samo jednog posta.
SRBIJA DO TOKIJA
DAS IST ILIJA
Dragoljub Petrović
FIFA, tradicionalni neprijatelj svega što je srpsko, donela je pravila koja se kose s odbrambenim tradicijama srpskog naroda. Mrska FIFA, naime, ne dozvoljava da se na mundijale vode 23 golmana. Nego samo tri, od kojih može da igra svega jedan. Jebala ih pravila. Živojin Mišić, drevni selektor, koji se rodio nekoliko godina pre Save Miloševića, vodio je na Kolubarsku bitku nekoliko hiljada golmana i ta taktika se ispostavila kao fascinantna. Mnogo golmana izgine, ali uđeš u istoriju. Ovako, kad vodiš samo tri golmana, jedan pogine, a ona dva ne poginu. Osim ako se sruši krov svlačionice ili toranj katedrale u Bilerbeku. I onda ne možeš da uđeš u istoriju. Ali FIFA nije računala da mi i pored svega možemo da uđemo u istoriju - povedeš dobrovoljno na Mundijal Iliju Petkovića. On nije golman, ali smatra da je vojvoda Mišić.
U belom svetu ljude koji smatraju da su Napoleon smeštaju u adekvatne ustanove zatvorenog tipa. U Srbiji sve one koji smatraju da su vojvoda Mišić smeštaju u ustanove otvorenog tipa. I onda Iliji daš da izabere 22 golmana. Istina, ispoštuješ pravila FIFA, pozoveš samo tri, ali svi ostali zaduže kožne rukavice i kožne mantile. Bio je još jedan golman, ali je DNK analizom utvrđeno da je taj 23. golman njegov srodnik u prvom kolenu, koji ne nosi plavo odelo i ne liči na Žiku Obretkovića. Što može izazvati sumnju. Jer, u prvom kolenu obično liče. Pa makar ličili na Živojina Obretkovića. A misle da liče na Živojina Mišića.
Dosad nije utvrđeno da li je Napoleon u depresiji poveo 22 člana baletskog ansambla Narodnog pozorišta, ili je poveo 22 slučajna prolaznika sa Terazija, ili je poveo 22 prodavca semenki ispred Marakane, da li je poveo užu rodbinu, da li je poveo širu rodbinu, ali je utvrđeno da je u Nemačku poveo najmanje 22 lica muškog pola, golmanske provenijencije. Takoreći grupu građana. Atmosfera je bila odlična - lica Ljuboju je svakog dana jurilo lice Stanković kroz centralnu džadu Bilerbeka. Ostala lica su se odmah požalila da uslovi nisu regularni. Recimo, reprezentativci Obale Slonovače istovetnog muškog pola u gaćama nose bejzbol palice centrimetraže Nikole Žigića.
Još im je smetalo što svakog dana moraju da jedu bareni krompir, jer ih je pravoslavni vernik Mateja Kežman naterao da poste osam dana u nedelji, i čitaju sabrana dela vladike Nikolaja. A prvobitno je bilo predviđeno da čitaju autobiografiju Maradone. Međutim, za Maradonu je utvrđeno da je uživao supstance halucinogenog dejstva, a za vladiku Nikolaja nije utvrđeno. Posni i bez grešnih misli, pitali su i zašto fudbaleri iz tropskog podneblja Holandije igraju u adekvatnim uslovima od 32 stepena, a mi iz polarne Srbije moramo da igramo pod istim uslovima.
Ali, sve je razrešio Ilija Napoleon Mišić nadahnutim govorom posle historijske pobede nad Argentinom, zemljom u kojoj građani masovno provaljuju u prodavnice, dok u SCG pojedinačno skaču s terase: ''Poštovani prijatelji fudbala, prijatelji kavurme i prijatelji škembića. Jutros je do mene avionskim letom preko Frankfurta stigao primerak argentinskog lista Kurir, gde argentinski novinari kritikuju argentinsku partiju naše argentinske reprezentacije zvane SCG protiv argentinske ekipe zvane Holandija. Tada smo nastupili u tradicionalnoj formaciji 11-0-0, što znači da smo pobedili jedanaest prema dve nule još pre početka utakmice. Vojnici, pokojnici, junaci, junci, što bi rekao major Gavrilović, moj idol. U inat Kuriru, danas smo odigrali bolje nego ikada. Formacija 0-0-0 ne samo da je nezabeležena u istoriji fudbala nego je bolja od formacije 0-0-11, koju je predlagao Kurir, jer je ta formacija već registrovana kao pozivni broj za Beograd.
Bez jedne nule. Uz to, dok sam tokom utakmice čačk'o nos i onaj deo pantalona gde ovi iz Obale Slonovače drže bejzbol palice, primetio sam na tribinama predsednika Tadića. Sve vreme sam mu mahao levom neuposlenom rukom, jer sam ja dešnjak, ali me on nikako nije primećivao pošto se od šestog minuta iz nepoznatih razloga držao za glavu. Poslao sam Žigića da mu odnese "kafetin". Žigić se nije vratio. Sve vreme sam se brinuo gde je i tek su mi naposletku rekli da su neprijatelji srpskog naroda Argentinci igrali u atipičnoj formaciji 6:0, što znači da su igrali sa šest igrača. Žalićemo se FIFA, jer je nemoguće da jedan tim igra sa šest igrača. Pomoz' Bog, junaci. Vaš Živojin, zvani Žika''. I kada jednog dana odete u Nemačku i primetite pandan skulpturi Rodenovog ''Mislioca'' sa sabljom, koji čačka bejzbol palicu, sigurno ćete pitati: ''Vas is das?'' Ne brinite: ''Das ist Ilija, serbiše Napoleon''.
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vreme je 10:26 am.