Registracija
Upoznavanje.net vam pomaže da se povežete sa drugim ljudima iz vašeg života.

Pregled samo jednog posta.
Viking-oslo.. ne strahujući od osude tebe kao autora teme, niti okoline tj. foruma kao porote, pokušaću, ne da dam odgovore na postavljena pitanja, pošto si ih ti već dao, već da malo zagrebem po suštini istih, a ti ćeš me, ukoliko grešim, ispraviti.

Naime.. imajući u vidu iskustvo sa temom "duhovna menstruacija", kao i činjenicu da duži vremenski period živiš van ovih prostora, mogao sam naslutiti u kom smeru vodi tvoje pitanje u ovoj, mada na prvi pogled tako deluje, ni malo bezazlenoj temi. No, bilo mi je zadovoljstvo, a verujem i tebi, pratiti kako se i u kom pravcu razvija.. a razvijala se upravo onako kako si očekivao - nisi dobio zadovoljavajući odgovor.
Nažalost, Srbija će još dugo biti društvo koje se oslanja na tradiciju, lokalizam i ponavljanje istih formi društvenog ponašanja. Ako i stvarno, a ne samo deklarativno želimo u Evropu, onda moramo znati da to ne znači samo ukidanje viza i obezbeđenje dobrog materijalnog standarda i života gradana, već i neizbežno prevladavanje konzervativizma, jer zadržavanje starih (usmrdelih) shvatanja i ponašanja zapravo objektivno vodi u kontra smeru, ka civilizacijskoj margini.

Vezano za temu, a pošto si već dao odgovore, preporučujem knjigu "Žena s greškom" autora Anabele Basalo. Knjiga se bavi temom seksa, ali zapravo govori o nečem drugom.. o traženju identiteta, o samoći, o okolini, o tome kako je žena koja se odvažila da bude drugačijia, zbog te svoje različitosti osuđena na neprihvatanje od strane okoline.
Nadam se da nećeš zameriti ako ovde stavim i jedan kratki odlomak:

"Žena s greškom - žena koja odbacuje ženske klišee, ne poistovećujući se sa vladajućim predstavama nežnijeg pola, želi da razmišlja i živi kao muškarac a, istovremeno, drži do svoje ženstvenosti i seksepila. Ne priznaje žensku zavisnost od suprotnog pola, unezvereno gradi karijeru, samostalno preživljava i uvek traga za novim odgovorima. Uglavnom je retka vrsta, ne podnosi život u zajednici, iako je upućena na nju. Ima snažan nagon za samodokazivanjem, ignoriše promenu okoline, ali može da se prilagodi svim uslovima opstanka. Osetljiva je na uvrede. Okruženje je, uglavnom, ne prihvata..."
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vreme je 1:40 am.