Registracija
Upoznavanje.net vam pomaže da se povežete sa drugim ljudima iz vašeg života.

Izvinjavam se ako tema već postoji, ali nisam mogao da kopam po arhivi da bih je eventualno našao. Nešto sam ovih dana napisao o tome na blogu (predugačko je za forum u svakom slučaju), ali eto, možda nije loša tema da se ovde prokomentariše.

Dakle, u pitanju je ona čudna i iracionalna privlačnost između dvoje ljudi koji se sretnu u prolazu ili se u nekakvim okolnostima tek upoznaju - a i oni (kao i njihova okolina) imaju utisak da to dvoje prosto "pripadaju zajedno"?

Verovatno ste viđali ili doživeli, ja svakako jesam. Moje mišljenje sam izneo a voleo bih da nešto o tome naučim od onih koji su u stvarima srca mnogo iskusniji od mene (verovatno većina vas koji ste ovde)?
A što se ovako diskutabilnim i milioniti put pitanjima bavite na forumu bednom?Bože
ko bi reko da postoji taj hemiski ogled,
da je tolko ljubav jaka,na taj prvi pogled.
izvenada saska,ic, u moj zivot dodje,
e moj crni dragane de ti zivot prodje,
i stalno se pitam zasto sada bre,,
trebalo se desiti bar 20 pre,
do znanja sebi dado,da sve bude jasno,
da za ljubav pravu nikad nije kasno,
(http://www.youtube.com/watch?v=cXd155v8Z5U)
Postoji, isto tako, i neobjašnjiva odbojnost koja se javi među ljudima koji su se tek upoznali...

Kad je ljubav u pitanju nauka spominje nekakve feromone, mirise....

Ali, čovek je, u stvari, električni aparat... pa ima i svoje elektromagnetno polje... nisam čuo da je neko u toj oblasti tražio uzroke međusobne saglasnosti ili nesaglasnosti ljudskih jedinki......

To bi ondak bila fizika? shock
ma ima tu i fizike.... msm fizichkog... 8)
Lele,pa vaši preci li su gledali nauku?m?To je sve od Boga
naučnici su potplaćeni i LAŽU
to je biologija..... Tongue


Tongue

Tačnije, genetika. Već sam pisala, al' nema veze...
Dakle, svako od nas ima jedinstvenu (osim jejdnojajčanih blizanaca) kombinaciju gena. Jedan deo gena rukovodi našim imunim sistemom. Da bi neko imao dobar imunitet, što je vrlo bitno za preživljavanje (tj. adaptivnu vrednost), potrebno je da ima što je moguće raznovrsnije gene koji učestvuju u obrazvanju imunog sistema.
Kakve to veze ima sa privlačnošću i odbojnošću?
Primećeno je da ta famozna, "neobjašnjiva" privlačnost po pravilu pogađa osobe sa veoma različitim imunim sistemima. Smisao? Iz takvih kombinacija bi se dobijali potomci sa još raznovrsnijom genetičkom osnovom za imuni sistem, a samim tim i znatno višom moći preživljavanja. Kako se ostvaruje ta veza privlačnosti i imuniteta? Preko feromona, mirisnih materija kojih mi nismo svesni (mada ima onih koji imaju dobar njuh Wink ). Dakle, postoji povezanost u genetičkom smislu (previše komplikovano za objašnjavanje) gena koji su odgovorni za imunitet i gena koji su odgovorni za feromone. Što različitiji imuni sistemi, privlačniji mirisi i obrnuto.

Eto, zato se dešava da nas privlači neko ko nam je kao osoba totalno fuj, ali i da nas neko prosto odbija, a da nemamo jasan razlog zašto.

Međutim, mi smo se u velikoj meri otuđili od prirode, pa pravimo i "neprirodne" kombinacije na osnovu osobina ličnosti, kao što i odbijamo miris prirode zbog istih tih osobina ličnosti.

ps. Objašnjenje je poprilično pojednostavljeno, stručni bi rekli čak banalizovano, ali u suštini je to -to. Bar tako kažu... Meni ima smisla...
Ma da da, pricaj ti to nekome drugom! Ovde niko ne moze da me namirise pa sam opet svima odbojan ... objasnjenje za to? lollollol
Nisi ti nikome odbojan, samo jako želiš da to budeš... wink

ps. Neka sam ti rekla, po cenu da sad podigneš bodlje i u odnosu na mene...
to je biologija..... Tongue



Tačnije, genetika. Već sam pisala, al' nema veze....



sorry shto se mesham.... al meni se chini da je mislio na leptirice wink
Šta je on mislio, samo on zna, a mi mož' da (se) mešamo do mile volje winklol
Šta je on mislio, samo on zna, a mi mož' da (se) mešamo do mile volje winklol



hard to force a frog in water


lollollol
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vreme je 7:44 pm.