Registracija
Upoznavanje.net vam pomaže da se povežete sa drugim ljudima iz vašeg života.

Sta mislite, koliko dece bi trebalo svaka porodica( reproduktivno sposobna) da ima kako bi se "bela kuga " smanjila? Koliko dece je potrebno da jedna porodica bude "bogata" decom?

I najvaznije pitanje, koliko dece imate?


da prva i odgovorim, odgovor na svako moje ovde postavljeno pitanje je 2 lol
Nekad smo raspravljali na ovu temu i negdje sam nakuckala neki kilometarski post lol

Bogatstvo su djeca, ali situacija je takva da su uslovi za viseclane porodice minimalni.

Po mom misljenju troje djece je dovoljno(mada kazu, nikad ih nije dovoljno a dosta je onoliko koliko imamo). Samo neka su ZIVI i zdravi!

Imala sam dva poroda cry

imam jedno dijete,ljubi ga mama a....

mogla bi jos jedna princeza dok bioloski sat kuca... (http://www.cosgan.de/images/more/bigs/a207.gif)
Cekajte, idem i ja!!!
nisam ni mislila da je tema nova, nego me mrzelo da je trazim, i meni se cini da sam nesto slicno negde citala, al ko ce se setiti gde winklol Procitah nedavno na nekom blogu, o porodici relativno mladih roditelja ( oboje oko 45god) koji imaju 19toro dece, to me je inspirisalo da ponovo ovde pisemo o takvoj temi...vreme je Bozica, Nove godine, praznika kojima se deca najvise raduju.... Mada se diskusija o broju dece moze podeliti na tri segmenta, koliko bi smo voleli da ih imamo, koliko i kakve uslove za normalno podizanje te iste dece imamo - dakle surova realnost, i koliko ih stvarno imamo( misli se na broj dece)... roll
Imam jedno čudovište , bogastvo bi bilo minimum tri wink ali uvek postoji ono ali a zna se šta je glavni problem u ovim krajevima.(a nije ne mogu da nađem poštenu..... :D )
Ja na žalost imam samo jedno dete ali i dalje gajim nadu da ću se srećno vezati i imati nekoliko deteta. Minimum da bi se narod održao je 2.11 deteta, to kažu analize, znači nije loše po troje dece. Evo jedan zanimljiv snimak:


Vredi pogledati :? Unhappy
Postavio sam negde slicnu temu...

Ja bi mogao imati 2 do 6 dece, zavisi od kvalitete partnerske veze.

No uopste ne razmisljam o beloj kugi. Za to je odgovorna drzava.
Kada bude obdaniste besplatno i zagarantovano za sve, kada deca budu dobijala rucak u skoli, kada ce svi nezaposleni dobiti materijalnu podrsku za decu, bela kuga ce nestati.
A i vama i nama je jasno da ce i tada neki narodi vise razmnozavati, jer broj dece je posledica i kulturne sredine. Cak i one porodice koje se presele u druge krajeve, broj dece tom proseku rilagodjavaju posle nekoliko generacija. (postoje razni strucni radovi na tu temu)
Broj dece prilagodjavaju mozda zbog svog komoditeta, barem ovde je to tako, vecina Nemackih bracnih tj onih koji zive zajedno parova, ne zeli decu jer onda ne mogu da putuju kada god i gde god pozele, ne mogu da izlaze kada i koliko pozele, i ne mogu da grade karijeru koliko zele....sve su to losi izgovori da se nemaju deca , nemaju ih eto neki koji mogu da ih imaju i nemaju ih oni koji zbog steriliteta ne mogu da ih imaju... sta onda ostaje...mozda oni sa snimka? roll :?
Broj dece prilagodjavaju mozda zbog svog komoditeta, barem ovde je to tako, vecina Nemackih bracnih tj onih koji zive zajedno parova, ne zeli decu jer onda ne mogu da putuju kada god i gde god pozele, ne mogu da izlaze kada i koliko pozele, i ne mogu da grade karijeru koliko zele....sve su to losi izgovori da se nemaju deca , nemaju ih eto neki koji mogu da ih imaju i nemaju ih oni koji zbog steriliteta ne mogu da ih imaju... sta onda ostaje...mozda oni sa snimka? roll :?Kad obidju svet,i kad poberu sve titule mr,dr i sta znam sta sve
i kad naprave i stvore ime i materijalne stvari nek ih ponesu sa sobom u teglu,i sta uopste rade sa takvim ljudima kad ih sprze? kome ih daju?de ih prospu?sta se desi posle sa njihovim mackama koje ostanu da zive?bash bih voleo da znam.Seknd hand roba ima i kod nas prodaje se,kupuju ljudi... bljaakkk piz....materina sebicne guzice.

Kad sam pravio profil ovde na pitanje kolko imate dece 1?2?3?4? i nema vishee valjda nije normalno sta li vise od cetvoro? e ja imam petoro do sad,nek nas je vishe srba u crnoj gori!
Nikad ne mogu razumeti, zato je putovanji toliko bitno za sretan zivot... Imam utisak da ljudi putuju samo da bi pricali o tome drugima...
Uostalom ako nemas dete da mu pokazes interesantne stvari na tom putu, pa gde je radost?

Kako sam osetio na svojoj kozi, dete moze biti materijalno, teret, ali dusevno je izvor neizmerne radosti i sva nekomocija koja se ulaze dok je dete malo, posle se sa kamatom vraca u obliku raznih zadovoljstva...
Srbija i "Bela kuga"
Prema proceni zdravstvenih radnika, u Srbiji se godišnje obavi oko 150 do 200 hiljada abortusa, a po broju trudnoća kod devojaka adolescentnog uzrasta Srbija je među prvima u svetu. Svaka dvanaesta žena starosti od 15 do 49 godina u Srbiji obavi abortus, pri čemu se do devedeset posto prekida trudnoće izvrši kod žena starijih od 20 godina, koje su u braku i već imaju jedno ili više dece.

Jedan od temeljnih razloga za prekid trudnoće je to što se ona dogodi neplanirano jer se, kako kaže dr Katarina Sedlecki, žene oslanjaju na nedovoljno efikasnu kontracepciju.
Srbija i "Bela kuga"
Prema proceni zdravstvenih radnika, u Srbiji se godišnje obavi oko 150 do 200 hiljada abortusa, a po broju trudnoća kod devojaka adolescentnog uzrasta Srbija je među prvima u svetu. Svaka dvanaesta žena starosti od 15 do 49 godina u Srbiji obavi abortus, pri čemu se do devedeset posto prekida trudnoće izvrši kod žena starijih od 20 godina, koje su u braku i već imaju jedno ili više dece.

Jedan od temeljnih razloga za prekid trudnoće je to što se ona dogodi neplanirano jer se, kako kaže dr Katarina Sedlecki, žene oslanjaju na nedovoljno efikasnu kontracepciju.lepo, a da ti sad odgovoris na ona pitanja? rollwinklol
trenutno nula, al moj odgovor je trojka...za sva pitanja lol
trenutno nula, al moj odgovor je trojka...za sva pitanja lol


osim za poslednje, ali radi draga Herminice na tome radi! winklol
Imam troje zdrave i prekrasne djece..
iako mi je kao i supruzi bila želja četvero...
na žalost, supruga je prilikom četvrte trudnoće imala spontani pobačaj.....

Mislim da je nekakav realni optimum imati troje ili četvero djece...
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vreme je 11:27 am.