Registracija
Upoznavanje.net vam pomaže da se povežete sa drugim ljudima iz vašeg života.

Pregled samo jednog posta.
a biste se što lakše nosili s vašom nesavršenom, nebajkovitom i stvarnom vezom, otkrivamo vam velike bračne istine pomoću kojih ćete se izboriti s iznenađenjima koja vas očekuju kada se venčate.

1. PRINČEVI ŽIVE SAMO U BAJKAMA
Kada se udate, mislite da ćete biti srećni do kraja života. Onda se jednoga dana probudite i shvatite da vas on, bez obzira na to koliko je dobar, ne čini srećnom baš svakog trenutka. Zapitaćete se kako to ranije niste primetili i da niste možda požurili s venčanjem. Da biste što pre prestali da snimate horor filmove u glavi, vreme je da se osvestite. Rečenicu „srećni do kraja života“ pronaći ćete samo u bajkama. U stvarnom životu to ne postoji jer vam se negde između sečenja svadbene torte i rođenja drugog deteta dešava život.
Svakodnevni problemi i obaveze testiraju vašu vezu, pa su i česte promene raspoloženja i preispitivanja sasvim normalni. Kada se jednom zauvek rešite iluzija o savršenom braku, shvatićete da će vam on pružiti mnogo više od onoga što ste zapravo očekivali.
Hoće li biti teško? Svakako. Frustrirajuće? I te kako. Ali biće i ludo, nezaboravno, zabavno, neponovljivo… Važno je samo da dozvolite da vam se desi.

2. NEMA ODMORA DOK LJUBAV TRAJE
Kad vam je mama pre venčanja rekla „dete moje, moraćeš mnogo da se potrudiš kako bi sačuvala brak“, mislili ste da to znači da ćete morati da naučite da kuvate i da se ne nervirate zato što prljave čarape ostavlja svuda po kući.
Eh, kad bi to bilo tako lako. Ljudska bića, kao što ste verovatno primetili, nisu jednostavna stvorenja. Da biste se bolje razumeli, neophodno je da učite jedno o drugom isto kao što ste nekad učili geografiju ili istoriju. Činjenica da ste u braku znači da prelazite na viši stepen obrazovanja s još težim predmetima. To je slično kao i kod skidanja kilograma. Imali ste višak, uspeli ste da ga se rešite, a potom mislite kako ćete na toj kilaži i ostati zauvek. Da, to će se desiti samo ako promenite svoj način života, a to podrazumeva mnogo truda, volje, ljubavi i odricanja.

3. SVAĐAJTE SE I NE TRAŽITE KRIVCA
Volite da budete u pravu i želite da sve bude onako kako vi hoćete. Čak i u svađi. Važnije vam je da svu krivicu svalite na njega nego da se potrudite da pronađete zajednički jezik oko rešavanja problema.
Zaboravite to detinjasto ponašanje odmah. Ako se spustite na zemlju i obuzdate ego, shvatićete da, kad se radi o nekom nesporazumu ili nesuglasici, nema toga ko je u pravu ili u krivu. Postoji samo vaše i njegovo mišljenje. Možda još uvek na život gledate crno-belo, ali kada shvatite da je zapravo najviše sivog, bićete strpljiviji i spremniji na kompromise.

4. PONEKADA NEĆE BITI SEKSA
Nekad jednostavno nećete biti raspoloženi za seks. Biće puno situacija kada ni njemu ni vama nije do vođenja ljubavi. Tako će proći nekoliko dana bez seksa. Pa onda još nekoliko… I još nekoliko…Periodi bez seksa sastavni su deo svakog braka, ali to nije znak da je strast nestala. Možda to jednostavno znači da ste preumorni zbog svakodnevnih obaveza i željni da se dobro naspavate. Umesto što pažnju posvećujete tome koliko puta bi trebalo da vodite ljubav, pokušajte da se opustite. Umesto da vodite ljubav, mazite se, ljubite i dodirujte.

5. MUŠKARCI SE NE MENJAJU
Negde u svakoj od nas skriva se želja i potreba da promenimo partnera kako bismo ga malo više približili savršenstvu. Naravno, sve pod izgovorom da to činimo za njegovo dobro.
Nažalost, to nije moguće. Promeniti već formiranu ličnost, lišiti ga višegodišnjih navika i verovanja nemoguća je misija. Vremenom ćete shvatiti kako je mnogo lakše i jednostavnije da promenite način na koji reagujete na njegove mane nego da trošite energiju na ispravljanje krivih drina.

6. NE VEZUJTE SE PREVIŠE ZA NJEGA
Toliko ga volite da vas pomisao na to da ćete ga, ne daj bože, nekad izgubiti potpuno parališe. Takav stav nije dobar, njime samo sebi činite medveđu uslugu. Budite svoji i verujte u sebe i sopstvene kvalitete. Nemojte se potpuno oslanjati na njega jer, ukoliko se nekada rastanete, potpuno ćete se raspasti. Imajte svoje mišljenje, imajte svoje prijatelje, imajte svoje hobije. On je tu da vam bude podrška, a vi ste dovoljno jaki da sve sami prebrodite. Njegova ljubav i pažnja samo su dobrodošli bonus.
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vreme je 3:29 am.