Registracija
Upoznavanje.net vam pomaže da se povežete sa drugim ljudima iz vašeg života.

Pregled samo jednog posta.
Zamislite da je npr. 2014. godina i da ste vi na čelu Srbije, da ste u poziciji da odlučujete o strateškim pitanjima od značaja za državu.

Stiže vam ponuda od svetskih moćnika sledeće sadržine:

Ako se odrekne Kosmeta i prizna nezavisnost Kosova, Srbija odmah i bezuslovno postaje punopravni član Evropske unije i neograničeno joj se otvaraju svi pristupni i drugi fondovi EU za investiciona i svaka druga ulaganja.


Da li biste takvu ponudu prihvatili?
Mislite li da u Srbiji postoji neko značajan ko bi takvu ponudu prihvatio ili mogao da prihvati? Da li smatrate da bi za Srbiju i srpski narod možda bilo pametno i ekonomski isplativo prihvatiti neku varijantu u tom smislu?

Ovih dana beše Kušnerova poseta Beogradu. Prema nekim novinskim člancima on je u svojim nastupima pominjao i to da se Francuska zalaže za kompromis oko pitanja Kosova, ali napomenuo i to da je nezavisnost Kosova nepovratan proces.

Logičkim promišljanjem ja lično dodjoh do zaključka da to strateški može značiti ili to da zapadni moćnici u nekoj bliskoj budućnosti nameravaju Srbiji ponuditi neku varijantu za "otkup" Kosova ili će se ići na varijantu podele Kosova po teritorijalnom i etničkom principu.

Reče Kušner i to da se od Srbije neće tražiti formalno priznavanje nezavisnosti Kosova, ali da jedan od obaveznih uslova za ulazak u EU jeste i ostaje uspostavljanje dobrosusedskih odnosa sa svim susednim zemljama, te onako uzgred napomenu i to da je za većinu zemalja EU Kosovo nezavisna država... Pošto je suština oduvek bila važnija od forme to znači da Kosovo ipak jeste uslov za prijem Srbije u EU. Da li će i kako taj uslov biti ispunjen, kakve su vaše procene?
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vreme je 5:39 am.