Registracija
Upoznavanje.net vam pomaže da se povežete sa drugim ljudima iz vašeg života.

Pregled samo jednog posta.
Prenosim vam (copy paste) tekst koji je jutros osvanuo u jednim nasim dnevnim novinama, interesuje me vase misljenje o ovoj temi!


Prvi autobus sa 40-ak državljana Srbije i Makedonje koji nisu dobili traženi azil u Belgiji i koje vlasti vraćaju na osnovu sporazuma o readmisiji s Beogradom i Skopljem, krenuo je jutros ka jugu Srbije i severu Makedonije.

To je agenciji Beta potvrdila Dominik Ernu, zvaničnica Ureda za izbeglice u Briselu. To su državljani Srbije i Makedonije, mahom albanske narodnosti :!: koji su, kako su saopštile belgijske vlasti, na osnovu lažnih informacija :!: , doputovali u Belgiju tokom februara očekujući da dobiju politički azil, smeštaj i novčanu nadoknadu. :!:
Prema ranijim najavama, u prvom autobusu koji je krenuo iz Brisela nalazi se pet porodica sa ukupno 19 osoba s juga Srbije, dok će ostala lica nastaviti tim autobusom do odredišta na severu Makedonije. Tih 19 državljana Srbije imaju biometrijske pasoše i dobrovoljno su prihvatili da se vrate u svoja mesta boravka.


U autobusu ih prate i dva službenika belgijskog Ministarstva za imigraciju.

Autobus s "lažnim azilantima", kako su ih okvafikovali belgijski zvaničnici i mediji, trebalo bi da sutra ujutro stigne na prelaz Batrovci, na granici Hrvatske i Srbije, a u popodnevnim satima na područje Preševa.

Kamberi: Siromaštvo uzrok odlaska u EU

Predsednik opštine Bujanovac Šaip Kamberi izjavio je danas FoNetu da je
ekonomska nerazvijenost ovog dela Srbije prouzrokovala odlazak velikog broja građana u zemlje Evropske unije.

"Sigurno je da će se vratiti svi oni koji su otišli posle vizne liberalizacije", rekao je Kamberi i ponovio da putovanje bez viza u EU ne znači i mogućnost dobijanja
političkog azila.

On je upozorio da će njihov povratak stvoriti dodatne probleme. Kamberi je ocenio da bi država morala da nastupa mnogo energičnije u rešavanju problema na jugu Srbije, precizirajući da bi trebalo koristiti predpristupne fondove
za brži ekonomski razvoj juga.

"Stabilnost ovog regiona znači i stabilnost Zapadnog Balkana, a to je i interes i Srbije i Evrope", rekao je Kamberi.
Ovde kada se ode u konzulat za sta god vec, se u cekaonici cuje samo romski i albanski( Shiptari s kosova), redje ijekavica i tek za leka potpuno retko cist srpski jezik, zato se sluzbenici bukvalno ozare kada cuju da neko ume i gramaticki korektno da se izrazava....tuga, sta li je!?!
Sva vremena su GMT +1. Trenutno vreme je 7:04 pm.