Registracija
Upoznavanje.net vam pomaže da se povežete sa drugim ljudima iz vašeg života.

Pregled samo jednog posta.
Gotovo da nema slobodne devojke koja se nije susrela s gomilom „korisnih" saveta dobronamernih ljudi o tome kako da pronađe i zadrži (jednom zauvek) savršenog muškarca... Ili bar muškarca


Međutim, ono što prijateljice, mame, tetke, bake, kume i ostala rodbina u najboljoj nameri pokušavaju da kažu, često u komunikaciji poprimi sasvim drugačiji oblik. Ovo su najčešćih pet dobronamernih saveta koji uglavnom zvuče kao, najblaže rečeno, uvrede.

Ne trudiš se dovoljno

Ovo zvuči kao osuda svih napora koje devojka ulaže u veze. Umesto toga, oni koji se smatraju pozvanim da daju savet, treba da podstaknu osobu da ispita vezu do granica u kojima se oseća udobno u svojoj koži. Ključno je da se osoba ne oseća pod pritiskom kako mora da nađe nekog ili je u suprotnom sve njena krivica.

Stavi više šminke

Ovaj „savet" uvredljiv je iz dva razloga. Kao prvo, sugeriše kako je dovoljno naneti malo boje na obraze i gospodin Savršeni je tu, a drugo, cilja direktno na fizički izgled osobe. Žena se prezentuje u skladu sa svojim stavovima o lepoti i vrednostima. Za neke će to biti glamurozni izgled, a za druge jednostavan, prirodni izgled. Svakoga privlači drugi tip osobe, tako da će se pokušaj glumljenja nekog drugog, na kraju obiti o glavu samoj devojci.

Vrati se nazad „na tržište"

Ovakva izjava sugeriše kako ne živite svoj život u punoj brzini. Ili ne posvećujete dovoljno vremena izlascima, četovima, socijalnom životu... Žene bez partnera se, verovali ili ne, ne kriju u sopstvenim ormarima u strahu od spoljnog sveta. Upravo suprotno, imaju svoj krug prijatelja, izlaze i zabavljaju se. Bilo kakva druga pretpostavka je smešna!

Suviše si izbirljiva

Ovo znači da je devojka došla do one tačke svog ljubavnog života gde više nije u mogućnosti da bira. Ili, recimo to i ovako, da „diskriminiše" muškarce po bilo kojoj osnovi. Zato ovakav savet šalje poruku da je peščani sat iscurio, vremena više nema, pa je najbolje da se to prihvati i da se odabere šta god se nudi. Po principu - bolje i u lošem društvu, nego sam.

Budi malo umerenija

Postavljate previše pitanja! Plašite ljude! Nudite savete i mišljenja i kada nisu traženi! Ukratko, previše ste „vi"! Ako tome dodate i poduži „singl" staž, ovakav savet govori kako treba da „stišate" svoju ličnost, jer jedino tako možete da privučete drugu osobu. Naravno, niko ne može toliko dugo da glumi i zašto onda da izigravate nešto što niste! Veza temeljena na prigušivanju ličnosti samo je vulkan koji će pre ili kasnije da proradi.
Budite svoji, srećni, veseli i nasmešeni. Sa svim svojim manama i vrlinama. Posebni ste, i verujte, postoji neko ko će to znati da ceni.
Sva vremena su GMT +1. Trenutno vreme je 3:30 pm.