Registracija
Upoznavanje.net vam pomaže da se povežete sa drugim ljudima iz vašeg života.

Pregled samo jednog posta.
Ovo je zanimljivo
Margarin je izvorno stvoren radi debljanja Curana. Kad je izazvao pomor curana, ljudi koji su uložili sav novac u istraživanja, želeli su vratiti uloženo. Tako su zbili glave kako bi smislili – šta učiniti s tim proizvodom, kako bi vratili novac? Margarin je u to doba bio beli proizvod, ni najmanje nalik na hranu, pa su mu dodali žutu boju i počeli prodavati ljudima kao zamenu za maslac. Kako vam se to sviđa? Smislili su još i dodatnu mudrost: dodali su margarinu različite ukusne stvari.
ZNATE LI UOPSTE... Koje su razlike između margarina i maslaca?
Pročitajte do kraja ovaj tekst... Postaje vrlo zanimljivo!
I margarin i maslac imaju približno istu kalorijsku vrijednost.
Ali, konzumiranje margarina može povećati srčane bolesti kod žena za 53% u odnosu na konzumiranje maslaca, kako to navodi najnovije istraživanje Harvard Medicala.

O MASLACU
Maslac je nešto bogatiji zasićenim masnoćama (8 grama) u odnosu na margarin (5 grama).
Jedenje maslaca povećava apsorpciju mnogih drugih hranjivih tvari iz drugih namirnica.
Maslac ima mnoge hranljive prednosti, dok ih margarin ima svega nekoliko – a i to zahvaljujući stvarima koje su dodate u njega!
Maslac je mnogo ukusniji od margarina i može pojačati i poboljšati ukus druge hrane.
Maslac je deo prehrane vekovima, dok je margarin ušao u upotrebu pre nepunih 100 godina.
A SAD, O MARGARINU...
Vrlo mu je visok sadržaj masnih kiselina.
Utrostručuje smrtnost od oboljenja srčanih žila.
Povećava ukupan holesterol i LDL (loši holesterol) te smanjuje HDL (dobar holesterol).
Povećava petostruko smrnost od raka.
Smanjuje kvalitet majčinog mleka.
Smanjuje imunitet i imune reakcije organizma.
Smanjuje proizvodnju insulina.
I sada ona najpogubnija činjenica... I TO JE POSEBNO ZANIMLJIVO!
Margarin je tek JEDNU MOLEKULU udaljen od toga da bude PLASTIKA... I ima 27 sastojaka kao i BOJE!

Već i ove činjenice dovoljne su za izbegavanje margarina do konca života, kao i svega ostalog što je hidrogenizovano (što znači da je dodat vodonik, menjajući time molekularnu strukturu dotične tvari...).
Poslužite se i sami, eksperimentom:
Kupite kutiju margarina i ostavite je otvorenu u garaži ili na nekom senovitom mestu. Nakon nekoliko dana, primetićete nekoliko pojedinosti:
* ni jedna muva, pa čak ni one dosadne sitne voćne mušice, neće ni prići margarinu (to bi vam trebalo nešto reći...)
* margarin se neće pokvariti ni promeniti miris, a to zato jer nema hranljive vrednosti. I ništa neće narasti na njemu: ni gljivice, ni plesan... Čak ni oni sićušni mirkoorganizmi neće na margarinu naći podlogu na kojoj bi se udomili. A zašto? Zato sto je margarin gotovo plastika. Biste li rastopili svoju plastičnu posudu i namazali je na svoje parce hleba???

I dodajte mi maslac... MOLIM!


PRIJATNO rollrollroll
Sva vremena su GMT +1. Trenutno vreme je 12:55 am.