Registracija
Upoznavanje.net vam pomaže da se povežete sa drugim ljudima iz vašeg života.

Pregled samo jednog posta.
Profesor je stajao pred grupom studenata na času filozofije i držao neke predmete iza sebe. Kada je čas počeo, bez reči je podigao veliku, praznu teglu od kiselih krastavaca, stavio je na katedru i napunio lopticama za tenis. Potom je pitao studente je li tegla puna. Složili su se da jeste.
Zatim je profesor podigao kutiju punu kamenčića i sipao ih u teglu. Blago ju je protresao. Kamenčići su se otkotrljali u prazan prostor između loptica. Tada je ponovo upitao studente je li tegla puna. Opet su rekli da jeste.
Sledeća kutija koju je profesor uzeo, bila je puna peska. Kad ga je sipao, pesak je, naravno, ispunio sve preostale šupljine u tegli. Pitao je još jednom je li tegla puna. Studenti su skrušeno odgovorili da jeste.
Onda je profesor ispod stola izvadio dve šolje pune kafe i ulio ih u teglu. Kafa je natopila pesak. Studenti su se smejali.
Sada! , rekao je profesor, kada se smeh utišao, hoću da shvatite kako ova tegla predstavlja vaš život. Teniske loptice su važne stvari u vašem životu: vera, porodica, deca, zdravlje i ostalo čemu se veoma predajete.To su one stvari uz koje bi vaš život i dalje bio ispunjen i kada bi sve drugo nestalo.
Kamenčići su ostale stvari koje su važne: posao, kuća....
Pesak predstavlja preostale stvari. Male stvari. Ako napunite teglu samo peskom, nema mesta za teniske loptice i kamenčiće. Isto vredi u životu. Ako potrošite sve vreme i energiju na male stvari, nikada nećete imati mesta za one važne stvari.
Vodite računa o stvarima koje su ključne za vašu sreću.
Igrajte se sa decom.
Nađite vremena za odlazak lekaru.
Izvedite partnera na večeru.
Ponašajte se kao da vam je ponovo 18 godina.
Uvek će biti vremena da se kuća očisti i urade popravke.
Prvo se pobrinite za teniske loptice - stvari koje su vam zaista važne.
Utvrdite svoje prioritete.
Sve ostalo je pesak.
Jedna je studentkinja podigla ruku i upitala šta je predstavljala kafa. Profesor se nasmejao: „Drago mi je što ste to pitali. Nju dolevam, kako bih vam pokazao, da bez obzira koliko mislite da vam je život pun, uvek ima prostora za šoljicu kafe sa prijateljem.“


maznuto od našeg nekadašnjeg člana vespe ........... nesam mogla da odolim................Smile))
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vreme je 2:50 pm.