Registracija
Upoznavanje.net vam pomaže da se povežete sa drugim ljudima iz vašeg života.

Pregled samo jednog posta.
(http://www.021.rs/images/stories/backup_slike/0-9/_notes/velike_fotke_zdravlje/beba.jpg)
Međunarodne statistike pokazuju da jedan od pet testiranih muškaraca odgaja dete drugog čoveka. Zanimljivo da u mnogim slučajevima testiranje zapravo traže majke.

Testiranje roditeljstva je vrlo rašireno u Evropi i zbog ekonomskih posledica koje očinstvo ima. A prema podacima Instituta za DNK analize, približno 20 posto rezultata testova je negativno, što znači da navodni otac nije biološki otac deteta.

Engleski naučnici tvrde da u celoj populaciji oko četiri posto muškaraca ne znajući odgaja dete koje nije u biološkoj vezi s njima. Najčešće sumnjaju očevi koji ne vide sličnosti sa svojom decom ili su čuli glasine da su njihove partnerke imale ljubavnu vezu s drugim muškarcem. Istraživanja potvrđuju da su očevi koji sumnjaju u biološku vezu s detetom znatno skloniji napuštanju i zanemarivanju dece. Osim toga skloniji su razvodima, nego muškarci koji su sigurni u očinstvo.

Zanimljiv je i podatak s nekih evropskih tržišta: u Nemačkoj i Velikoj Britaniji skoro polovina naručilaca DNK testova su žene.


Šta mislite, da li je kod nas taj procenat uvećan ili umanjen?
I da li takve pojave imaju direktne veze sa obrazovanošću sredine?
Sva vremena su GMT +1. Trenutno vreme je 4:50 am.