Registracija
Upoznavanje.net vam pomaže da se povežete sa drugim ljudima iz vašeg života.

Ova zemlja postaje đavolova tvorevina. Jednoj od najboljih srpskih glumica, Evi Ras, imbecilni Penzioni fond oduzeo je penziju od 18.500 dinara, jer ponekad nešto odglumi u nekoj predstavi ili seriji. A, to je kažnjivo! Takav je zakon. Imbecilan, kao oni koji su ga smislili, kao i birokratska trulež koja ga primenjuje. Jer, kad imaš bednu porodičnu penziju, koja ti ugrožava opstanak, nemaš prava ništa da radiš, da bi preživeo. Imaš pravo samo da umreš od gladi. Što pre - to bolje! S moje tačke gledišta, to je čist fašizam.

Uradili su to ženi koja je svojom glumom, književnošću i slikarstvom obeležila srpsku kulturu. Ženi u sedamdesetoj godini, koja živi sama, nakon prerane smrti svoga muža i svoje ćerke. I uz to je, već izvesno vreme, bolesna od kancera. Šta drugo, nego da je država dodatno unesreći, da na sve njene privatne tragedije sadistički doda i ovu?


Pljujem na sve one koji su ovoj monstruoznosti, makar na bilo koji način doprineli.Malo su ti uzeli, Srbijo. Ako si ovako naopaka, neće ti uzeti samo Kosovo, treba da ostaneš i bez Beograda! Jer ovo nije država, ovo je tiranija! O kojoj humanosti, o kojoj ljudskosti, o kojoj civilizaciji govori ova vlast? Jadna si, državo! Stidi se, Srbijo - zemljo u kojoj ne stanuje čovekoljublje.


Ako se ovo radi jednoj Evi Ras, starici iza koje niko ne stoji, nijedna stranka, nijedan moćnik, nijedna organizacija, šta se tek onda radi milionima anonimnih, kojima je jedini greh što su svoji, a ne stranački?


Umesto da joj ova država dodeli nacionalnu penziju, koju je zaslužila svojim kvalitetima i rezultatima, oni je ostavljaju i bez lekova. Jer im nije po volji. Mnoge njihove „umetničke“ udvorice dobile su i nacionalne penzije, i počasti, i upravne odbore, a Evu Ras treba sahraniti živu. Samo za nju važi neki antiljudski zakon. Za tajkune i lopine svih fela ne važi nijedan.


Šta ćete sada uraditi vi: Borise Tadiću, Mirko Cvetkoviću, Jovane Krkobabiću, Rasime Ljajiću, Nebojša Bradiću? Da li je Eva Ras u vašoj nadležnosti? Ne želim da verujem da je zakonima, iza kojih svesno ili nesvesno stojite, gurate u nadležnost nekog od beogradskih grobalja? Ne želim da verujem da je to moguće.Žarko Jokanović, scenarista


(http://www.blic.rs/Vesti/Tema-Dana/200959/Ubijanje-Eve-Ras)
Nije lepo to što se desilo sa Evom ali premalo je stvarnih informacija za davanje nekih mišljenja... Pretpostavljam da njoj neće nedostajati taj mali deo novca u ukupnim mesečnim primanjima...
Ipak je ona poznata ličnost...
Šta će biti sa običnim smrtnicima ? Šta će biti sa onima koji glume u jedinstvenom i jedinom dramskom komadu svoga života...?


rollroll
Ako je ovo istina, onda nemam reci.

Malo li je penzionera koji rade? Pa na tu penziju koju prima Eva Ras i treba dodatni rad da je dopuni. Treba preziveti mesec sa 18.000. Bruka, ako je prica tacna.
U firmi se ponovo zaposlio coek , koji je otisao u penziju , sa otpremninom od 20000evrica , sa pdobijenom penzijom od 50000 din , a sad radi preko omladinske , nece da kaze za koliko , samo kaze da ponudu nije mogao da odbije.
Ipak je ovo ovde naconalni park Srbija , a mi u njem ......................... 8)
Ranije su zasluznim umetnicima dodeljivali nacionalne penzije.
E, zemljo, ko te gazi (kako bi rekla nasa Nell)...
Gorepomenuti g-din Krkobabić je takođe penzioner. Pretpostavljam da ne prima penziju dok za funkcionersku platu glumi političara i "brine" o penzionerima.....

Ili možda to radi volonterski, a živi od penzije, a? twisted
Ranije su zasluznim umetnicima dodeljivali nacionalne penzije.


Koliko znam, dodeljuju se jos uvek.
Svaka cast Evi Ras, ali koliko takvih ima...

Na kraju krajeva, oni poshtuju zakon. Na shta bi to licilo kad bi krenuli sa pravljenjem izuzetaka?
Koliko bi se njih javilo sa slicnim zahtevom?!

Jeste surovo, ali je tako...

Dodushe, gde bi nam bio kraj da se svugde poshtuje zakon i na svakom mestu...

Tuzzno...
Kod nas ogromno penzionera radi (naravno to je javna tajna). Wink
Izgleda da se zakoni selektivno postuju u zavisnosti od pripadnosti odredjenim politickim partijama i cinjenici da li je neka politicka partija na vlasti ili u opoziciji.
Izgleda da se zakoni selektivno postuju u zavisnosti od pripadnosti odredjenim politickim partijama i cinjenici da li je neka politicka partija na vlasti ili u opoziciji.


I saksija ima rupu na dnu....... Tongue
. . . u zavisnosti od ugla posmatranja . . .

rupe smatraju da imaju saksiju. :D
Zakone tumaci kako ko hoce, kako kad hoce a dela u skladu sa zakonom po slicnim kriterijumima.

Mislim da je Srbija jedina drzava na svetu koja u Vladi ima penzionere.

(Koji primaju i penziju i platu i jos kojesta.)

roll
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vreme je 4:48 am.