Registracija
Upoznavanje.net vam pomaže da se povežete sa drugim ljudima iz vašeg života.

Pregled samo jednog posta.
Ova zemlja postaje đavolova tvorevina. Jednoj od najboljih srpskih glumica, Evi Ras, imbecilni Penzioni fond oduzeo je penziju od 18.500 dinara, jer ponekad nešto odglumi u nekoj predstavi ili seriji. A, to je kažnjivo! Takav je zakon. Imbecilan, kao oni koji su ga smislili, kao i birokratska trulež koja ga primenjuje. Jer, kad imaš bednu porodičnu penziju, koja ti ugrožava opstanak, nemaš prava ništa da radiš, da bi preživeo. Imaš pravo samo da umreš od gladi. Što pre - to bolje! S moje tačke gledišta, to je čist fašizam.

Uradili su to ženi koja je svojom glumom, književnošću i slikarstvom obeležila srpsku kulturu. Ženi u sedamdesetoj godini, koja živi sama, nakon prerane smrti svoga muža i svoje ćerke. I uz to je, već izvesno vreme, bolesna od kancera. Šta drugo, nego da je država dodatno unesreći, da na sve njene privatne tragedije sadistički doda i ovu?


Pljujem na sve one koji su ovoj monstruoznosti, makar na bilo koji način doprineli.Malo su ti uzeli, Srbijo. Ako si ovako naopaka, neće ti uzeti samo Kosovo, treba da ostaneš i bez Beograda! Jer ovo nije država, ovo je tiranija! O kojoj humanosti, o kojoj ljudskosti, o kojoj civilizaciji govori ova vlast? Jadna si, državo! Stidi se, Srbijo - zemljo u kojoj ne stanuje čovekoljublje.


Ako se ovo radi jednoj Evi Ras, starici iza koje niko ne stoji, nijedna stranka, nijedan moćnik, nijedna organizacija, šta se tek onda radi milionima anonimnih, kojima je jedini greh što su svoji, a ne stranački?


Umesto da joj ova država dodeli nacionalnu penziju, koju je zaslužila svojim kvalitetima i rezultatima, oni je ostavljaju i bez lekova. Jer im nije po volji. Mnoge njihove „umetničke“ udvorice dobile su i nacionalne penzije, i počasti, i upravne odbore, a Evu Ras treba sahraniti živu. Samo za nju važi neki antiljudski zakon. Za tajkune i lopine svih fela ne važi nijedan.


Šta ćete sada uraditi vi: Borise Tadiću, Mirko Cvetkoviću, Jovane Krkobabiću, Rasime Ljajiću, Nebojša Bradiću? Da li je Eva Ras u vašoj nadležnosti? Ne želim da verujem da je zakonima, iza kojih svesno ili nesvesno stojite, gurate u nadležnost nekog od beogradskih grobalja? Ne želim da verujem da je to moguće.Žarko Jokanović, scenarista


(http://www.blic.rs/Vesti/Tema-Dana/200959/Ubijanje-Eve-Ras)
Sva vremena su GMT +1. Trenutno vreme je 9:07 pm.