Registracija
Upoznavanje.net vam pomaže da se povežete sa drugim ljudima iz vašeg života.

Pregled samo jednog posta.
Ne znam dal ste to primetili ili o tome uopšte razmišljali ali je fakat da su žene u medjusobnoj borbi za vlast ili pozicije mnogo beskrupuloznije i surovije neko muškarci kada se medjusobne bore, i što je još opasnije, ako se kOjim slučajem dokopaju određene pozicije za koju su se borile, po pravilu su mnogo osvetoljubivije prema svojim rivalkama nego muškarci u odnosu na svoje konkurente za određenu poziciju...

Navešću edan primer u tom smislu. Elem, biraju se direktori određenih ustanova u Srbiji i to generalno. U ednoj od takvih ustanova u mome kraju, na konkurs se prijavile dve dame, obe obrazovane, kultivisane i što bi se reklo ništa im Bog nije ostao dužan. Edna dobila podršku iz opštine, većinski je podržalo i zaposleno osoblje tj. kolektiv, ali je procedura takva da odluku o izboru donosi odbor, u kome je druga kandidatkinja dobila većinu, ministar dao saglasnost i ona postala direktorica. E, sad ona i bukvalno "ebeniše" svoju rivalku, "proganja" je takoretji na svakom koraku, što bi se reklo traži joj "dlaku u jajetu" na poslu u očiglednoj nameri i želji da je skrajne, možda čak i otpusti, pa je očigledno da je motiv osveta..., i ništa drugo. Poznati su i drugi slični primeri žensko-ženske osvetoljubivosti.

Kako objasniti činjenicu da su žene u medjusobnoj borbi za vlast ili uticaj mnogo surovije i osvetoljubivije edna prema drugoj, nego što je to slučaj sa muškarcima u isto takvoj situaciji? El to neki problem u ženskoj psihi il su žene ednostavno takve?
Sva vremena su GMT +1. Trenutno vreme je 5:50 pm.