Registracija
Upoznavanje.net vam pomaže da se povežete sa drugim ljudima iz vašeg života.

Pregled samo jednog posta.
Свратим ја вечерас у кафанче на ћоше, да видим шта има кога нема и шта се спрема.

Наиђе намргођена конобарица и доне полић дуњеваче и мало пршуте, онако за почетак.

Гледам шта се ради, ко шта прича, ко службује, ко није на послу и ко ту по навици шпијунира и за чији рачун. Одмах сам рекао да не знам где је генерал, а и да ни Дражу још нису нашли.

Наиђе један онако чудан, сав зашаврљен па накосо некако, и седе за астал, рече да ме познаје.

Ја га погледах онако, па се сетих о коме се ради. Камионџија, возио угаљ из Пљеваља па крао на киповању док га нису пребили лопатом. После ишао у Италију да краде, па га и тамо пребили и депортовали назад. Овде се бавио џепарењем у виду заната, и пролазио је док га нису укебали и пребили. После тога је завршио у затвору, а онда су га опет истамбурали.

Знам да се после оженио, и да је трговао неким ђинћувама, али је изгледа стекао неку чудну навику, односно малер, па га пребила жена тако да је једва остао жив а кућу и ђинђуве запалила.

После је неко пуцао на њега, али какав је малер, промаши га а овај од страха добије шећер. Вуцарало се то овуда као глува кучка, па се дешавало и да га неко пребије, али то није било ништа чудно.

Ожени се он опет, ово оно, али малер какав је, брзо се разведе, а успут пошто је покушао да удари жену, она њега згоди где не треба, па још неколико пута даском за лук и пребије га начисто.

Он добије месец дана болнице и рехабилитацију, она условну казну, ваљда зато што није окренула даску за лук на кант.

И изгубило се то некако из чаршије, знам да ми је неки камионџија што је вукао брашно из Титела рекао да га је срео у Новом Саду и да клошари, али да га нико није пребио.

Рекох, фини неки људи али не знају с ким имају посла.

И гледам ја тог малера, офарбао се јер је почео да седи, али је по свој прилици нека кинеска фарба, мало је црвен, мало црн а има и неке браон туфне.

Помислих, ако буде безобразан има да га заведем за кафану и да га пребијем, онако за добродошлицу, да се поново човек осећа као код своје куће.

То је онако човечански и људски. Код нас.

И почне он неку причу, али све ми нешто прича у множини, а видим навадио се да чапа пршуту. Помислих да је утекао из гладних, али се одмах сетих да воли све на муфте, па му измакох пршуту.

Јебеш ти то, све прича "ми ово, ми оно" а ја видим, да колико год да их има, да су сви огладнели. Срећа па ракију није дирао, јер је од оне пуцњаве постао шећераш. А и усрао се те прилике.

И на крају, кад је већ постало аларманто, што се тиче пршуте, питам ја њега:

"Добро, бре, који сте то ви?"

"Па ми...", поче да отеже.

"Који бре ви, јес` ти бре луд кад причаш у множини?", гракнух.

"Па наша странка, данас је био скуп, и ...", поче да колута очима и замуцкује.

"Која бре странка?", учкиљих преко оног полића, а јесам видео неке сероње у црним џиповима са неким ситним регистрацијама, 11-03 11-04 11-05, али сам мислио да су дошли да траже генерала, пошто је ванредно стање у суду, полицији, ватрогасцима а нема везе са земљотресом.

Рече он која је странка, а ја питах чиме су дошли, он рече џиповима, је л` црним, вели јесте.

"Одакле бре одма` црни џипови са ситним регистрацијама?"

"Па дао нам коалициони партнер...", рече он пун среће.

Ја онако погледам, опет преко полића, питах ко је коме партнер и какав је то противнародни блуд, а он рече да је то Г17+.

Ја га одмах отерам од астала, јер ја важим за поштеног човека а не иде да седим за истим столом са неким мучибабићима к`о што је овај.

Конобарица га истера из кафане, онако намргођена, а он одмах побеже јер се плаши намргођених жена.

Али, док је он био у кафани неко му украо ауто.

Рекоше му да тражи други од коалиционог партнера и да се не секира, а он закука да је и тај ауто добио од партнера, мада је нејасно да ли политичког или је постао и педер.

А сумњив је, чим се фарба у шарено.

Нигде мира, рекох, а кафана одговори потмулим жамором у коме се могло разазнати пар властитих именица, заменица а неки поменуше и нечије родитеље, сестру и тако даље по познатом списку, а било је и неких кратких и језгровитих описа одређених радњи.

После су дошли и сачинили записник, попили по ракију, и отишли.

Пандури колима, а овај ваљда пешке.

Има дуго да пешачи до Новог Сада.
Sva vremena su GMT +1. Trenutno vreme je 6:50 am.