Registracija
Upoznavanje.net vam pomaže da se povežete sa drugim ljudima iz vašeg života.

Pregled samo jednog posta.
Eve u Tikinom maniru sam vredno copy paste sa neta nesto sto moz da vi mLooogooo nasIkira lol
"Količina neželjene elektronske pošte dramatično je opala širom sveta u poslednjih nekoliko meseci, a naročito u vreme novogodišnjih praznika, za šta još nema objašnjenja.

U avgustu prošle godine, na primer, svakoga dana registrovano je više od 200 milijardi spamova, dok ih je u decembru bilo samo 50 milijardi dnevno.

Iako uzroci ovog fenomena nisu jasni, smanjenje spamova moglo bi da bude samo trenutno, kaže za BBC Pol Vud iz Symanteca.

Najveći deo neželjene elektronske pošte šalju bot mreže - mreže komjutera koji su zaraženi virusima. Jedna od takvih mreža koja kreira najviše spamova, Rustock, svojevremeno je bila „kriva” za 48 odsto spama, dok je u decembru odatle stizalo samo 0,5 odsto neželjenih poruka. Interesantno je da su još dve takve mreže Lethic i Xarvester takođe uspavane.

Stručnjaci navode da je u prošlosti obim spama opadao kada bi rad bot mreža bio poremećen, ali izgleda da se u ovom trenutku Rustocku nije dogodilo ništa slično.

To znači da osobe koje kontrolišu ovu mrežu i dalje mogu da šalju ogromne količine neželjene elektronske pošte, ali su iz nekog razloga odlučile da to ne čine.

Jedno od mogućih objašnjenja jeste da spameri jednostavno prestrojavaju svoje redove i pripremaju se za novu kampanju, kaže Vud.

„Spamere zanima samo profit. Ako neka kampanja ne donosi zaradu koja se očekuje, oni mogu da stanu, pregrupišu se i pokušaju nešto novo”, izjavio je Karl Leonard, stručnjak komapnije za bezbednost na Internetu Websense.

Spameri su u poslednje vreme počeli da se okreću alternativnim metodama slanja poruka putem Facebooka i Twittera, dodao je Leonard. "imate li vi sta da dodate, citate li SPAM poshtu ili ne?
Sva vremena su GMT +1. Trenutno vreme je 3:33 pm.