Registracija
Upoznavanje.net vam pomaže da se povežete sa drugim ljudima iz vašeg života.

Pregled samo jednog posta.
Zbog promena pozicije Zemlje u odnosu na Sunce, astrolog Park Kunkle je predložio da se izmeni dosadašnji horoskop i uvede 13. znak Zmijonoša

Poslednju deceniju često su se mogla čuti upozorenja i obaveštenja raznih naučnika koji su nam otkrivali da su se stvari u kosmosu promenile. Zbog promena među planetama, astrolozi su rešili da koriguju postojeći zodijak. Najpre su pomereni datumi početka i završetka vladavine svakog od 12 znakova, a uveden je i 13. horoskopski znak - Zmijonoša.

Ono što je najviše zaintrigiralo sve ljude koji veruju u zvezde jeste otkriće da se Pluton, dotadašnji vladar astrološkog znaka Škorpiona, kao patuljasta i najudaljenija planeta više ne može smatrati pripadnikom Sunčevog sistema.

Otkrijte svoj znak

Ovan: 18. april - 13. maj

Bik: 13. maj - 21. jun

Blizanci: 21. jun - 20. jul

Rak: 20. jul - 10. avgust

Lav: 10. avgust - 16. septembar

Devica: 16. septembar - 30. oktobar

Vaga: 30. oktobar - 23. novembar

Škorpion: 23. novembar - 29. novembar

Zmijonoša: 29. novembar - 17. decembar

Strelac: 17. decembar - 20. januar

Jarac: 20. januar - 16. februar

Vodolija: 16. februar - 11. mart

Ribe: 11. mart - 18. april
Od 2006. godine računa se da svoje putanje oko Sunca ima svega osam planeta, te su tako sve Škorpije ostale bez svog vladara, čiju je ulogu morao da „preuzme" njegov suvladar Mars. Pored toga, naučnici su ukazali i na činjenicu da se u poslednjih 3.000 godina pozicija Zemlje u odnosu na Sunce drastično promenila, što kao posledicu, između ostalog, povlači i promenu među horoskopskim znacima.


Dolazi Zmijonoša

Inicijativu za uvođenje trinaestog znaka u zodijak zbog kojeg od sada mnogi ljudi mogu „promeniti" svoj horoskopski znak pokrenuo je američki astronom Park Kunkle. On je novi horoskopski znak nazvao Zmijonošom, a njime je obuhvatio osobe rođene između 29. novembra i 17. decembra. Iako je na prvi pogled jasno da će najveći broj dosadašnjih Strelčeva od sada morati da se deklariše kao Zmijonoša, svoj znak će promeniti i mnogi drugi. Razlog za to su pomereni početni i završni datumi vladavine svakog astrološkog simbola, pa se tako od sada za prvi znak Ovna kao početni dan uzima 18. april, umesto dosadašnjeg 21. marta.

Uznemireni astrolozi

Nova era zodijaka najviše je uzbudila astrologe, budući da će im ove novine znatno zakomplikovati izradu natalnih karti i astrološka predviđanja budućnosti i, što je najvažnije, onemogućiti im korišćenje dosadašnjih kompjuterskih algoritama. Ipak, Park Kunkle se zbog toga nije povukao, naprotiv. Neposredno po istupanju u javnost sa svojim „prepravkama" zodijaka, rešio je i da javnost šire upozna sa novim članom koji je pojačao ekipu od dosadašnjih 12 znakova. Zmijonoša (lat. ophiuchus) je jedna od 88 modernih i 48 originalnih Ptolemejevih zvezda, a vladar ovog znaka trebalo bi da bude Jupiter. Neke od odlika onih rođenih u ovom znaku su iskrenost, intelekt, izrazita seksualna privlačnost, podložnost promenama, ali i posesivnost.

Press

Sad ispadoh riba
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vreme je 11:43 pm.