Registracija
Upoznavanje.net vam pomaže da se povežete sa drugim ljudima iz vašeg života.

Ova je tema interesantna i posto mi u nasem selu cesto pred zadrugom, dok pijemo pivo, diskutujemo bas o njoj, ali i mnogim drugim interesantnim temama iz astro fizike, nebeske mehanike, fenomenu vremena kao astronomske pojave i ostalim nama seljacima od zivotne vaznosti stvarima, ja bih izneo nas seljacki stav o tome.

Dakle, mi seljaci verujemo u postojanje inteligentnog zivota i van naseg suncanog sistema. Ali pri apsolviranju ovog problema moraju se uzeti u obzir i neke cinjenice. Kao prvo, moramo znati da je nasem Suncu, dakle nama, najbliza zvezda Proksima Kentauri, zvezda 6-e velicine sto znaci nevidljiva golim okom. Ona je udaljena od nas nekih 4,3 svetlosne godine (ili priblizno tome, posto se vise ne secam tacno). Ako predpostavimo da bas na nekoj od njenih planeta postoji zivot, nije tesko zakljuciti da bi tim vanzemaljcima trebalo citave 4 i nesto vise godine da samo dodju do nase Zemlje i to pod uslovom da se krecu brzinom svetlosti. Znaci njima bi trebalo skoro 9 svetlosnih godina da pod ostrim i za nase pojmove nemogucim uslovom (kretanje brzinom svetlosti), dodju do planete Zemlje i vrate se, naravno, kuci. Ako to oni stvarno mogu za svojih zivota, onda smo mi Zemljani stvarno amebe…

Medjutim, onomade je jedan nas seljak, nadnicar Dragisa, izneo interesantan stav o vanzemaljcima. On je, kako kaze, razmisljao i dosetio se da bi ti vanzemalci mogli biti mi iz daleke buducnosti., koji dolaze u sadasnje vreme, vremeplovom, na ekskurzije da nas posmatraju kao sto bi mi voleli da se vratimo u proslost i gledamo, recimo, dinosauruse. Ovo je posebno podrzao i Ljubinko pekar, jer kako kaze Rusi su vec dokazali da se pri radioaktivnom raspadu pojedinih elemenata neke atomske cestice krecu u vrlo kratkom vremenskom intervalu unazad kroz vreme.

I da rezimiram, svi mi iz naseg sela verujemo da postoji i van Zemlje zivot u kosmosu, ali verujemo i u mogucnost putovana kroz vreme, jer plebiscitarno se slazemo da Njutnovo vreme nije jedini aspekt niti pojavni oblik vremena, posto je po nama vreme daleko slozenija kategorija.
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vreme je 7:22 pm.