Registracija
Upoznavanje.net vam pomaže da se povežete sa drugim ljudima iz vašeg života.

Pregled samo jednog posta.
Uprovo procitah ovaj tekst na stranici "Vecernjih novosti", pa eto mozemo i o tome da prodiskutujemo. Arinina tema o ljudima koji koriste Internet me je asocirala da postavim i ovo kao temu.
"Britanska kompanija „Interspejs“ objavila je rezultate istraživanja na temu emocionalne zavisnosti ljudi od tehnologija. Ispitanici starosti od 18 do 65 godina bili su 24 sata bez pristupa internetu, kompjuteru, smartfonovima i ostalim tehnologijama.

Više od polovine ispitanih reklo je da se osećalo uznemireno bez interneta, 40 odsto njih je kao svoj primaran osećaj navelo usamljenost, dok su mnogi apstiniranje od tehnologija uporedili sa ostavljanjem cigareta ili pića. Jedan od učesnika rekao je da se osećao „kao da mu je neko odsekao ruku“, dok je drugi ovaj eksperiment nazvao „svojim najgorim košmarom“.

Mlađi učesnici su znatno teže podneli eksperiment, dok je starijima isključivanje iz digitalnog sveta lakše palo. Neki od ispitanika su i nenamerno kršili pravila uključivši radio ili televiziju, ne smatrajući ih „tehnologijom“."


Dakle, sta vi mislite o tome? Da li ce koriscenje ove naprave dovesti do otudjenosti? Ljudima ce se zivot svesti na sedenje u kuci za kompjuterom i tako ce odrzavati kontakt sa okolinom? Sta ce biti sa buducim narastajem, kada je danas tako?
Sva vremena su GMT +1. Trenutno vreme je 11:28 am.